MURINJO BRANI FUDBALERA: Portugalac napravio šou zbog Rašforda
Foto: Printskrin

izneo dokaze

MURINJO BRANI FUDBALERA: Portugalac napravio šou zbog Rašforda

Fudbal -

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo imao je pravi mali šou na konferenciji za medije pred meč sa Votfordom, a tema je bio fudbaler Markus Rašford.

- Mogu da očekujem da će me u nedelju žestoko kirtikovati zašto Rašford neće igrati. Neki novinari su zaista opsednuti sa mnom. Međutim, on je suspendova pa ni ne može da istrči na teren - počeo je Murinjo, izvadivši papire.

- Ako ste spremni da izgubite nekoliko minuta uradiću nešto zbog navijača. Pre dve sezone Rašford je odigrao 32 duela u Premijer ligi, 11 u Ligi Evrope, tri u FA kupu, šest u Liga kupu i jedan u Superkupu Engleske. Ukupno 42 meča na kojima je proveo na terenu 3068 minuta što je 34,2 celih utakmica od po 90 minuta - nastavio je da pravi šou kontroverzni Portugalac.

Zatim se osvrnuo i na prošlogodišnju statistiku.

- Prošle sezone je zabeležio 35 nastupa u elitnom engleskom takmičenju, osam u Ligi šampiona, pet u FA kupu, tri u Liga kupu i jednu u Superkupu Evrope. Sve skupa 52 utakmice na kojima je igrao 2676 minuta, što je 29.7 mečeva od po 90 minuta - rekao je trofejni strateg.

foto: EPA / Peter Powell

Zaključak.

- Rašford je fudbaler Mančester junajteda sa neverovatnim brojem utakmica i minuta na najvišem nivou u najznačajnijim takmičenjima - zaključio je monolog Murinjo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track