ĐOKOVIĆ VIDEO MOĆNU ZVEZDU: Crveno-beli pregazili Radnik! Šest golova šampiona u uvertiri za Napoli (KURIR TV)
Foto: Starsport

superliga

ĐOKOVIĆ VIDEO MOĆNU ZVEZDU: Crveno-beli pregazili Radnik! Šest golova šampiona u uvertiri za Napoli (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Radnika iz Surdulice rezultatom 6:0 u okviru 8. kola Superlige Srbije.

Ovo je bila Zvezdina poslednja utakmica pred debi u Ligi šampiona. Crveno-bele već u utorak očekuje meč sa italijanskim Napolijem u okviru prvog kola najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Golove za Zvezdu postigli su Ričmond Boaći u 33. i 62. minutu, Marko Marin u 41, Kafu u 52, Goran Čaušić u 73. i Nikola Stojiljković u 81. minutu.

Zvezda je nastavila s pobedama u domaćem šampionatu, upisala je i osmu pobedu, ali je i napravila lepu uvertiru pred prvi meč u Ligi šampiona, protiv Napolija u utorak.

Izabranici Vladana Milojevića su prvi na tabeli sa 21 osvojenim bodom, dok je Radnik na 14. mestu sa sedam.

Zvezda nije lako slomila otpor Radnika u prvom poluvremenu, a ključni trenutak desio se u 26. minutu kada je golman gostujuće ekipe Nikola Vasiljević dobio crveni karton nakon starta nad Boaćijem.

Nakon toga je sve krenulo u korist Zvezde, pa su crveno-beli vrlo brzo nakon toga i poveli. Strelac u 33. minutu bio je Boaći, na asistenciju Marina, da bi njih dvojica u 41. minutu zamenila uloge.

Zvezda je u nastavku bila raspoložena za igru, postigla još četiri gola i ubedljivom pobedom najavila meč protiv Napolija.

Vačerašnju utakmicu na stadionu "Rajko Mitić" pratio je i srpski teniser Novak Djoković. On je pre meča s Radnikom bio u svlačionici i posle kratkog razgovora je dobio Zvezdin dres s brojem 10 i svojim prezimenom, u kome je kasnije i pratio utakmicu.

Crveno-beli u narednom kolu domaćeg šampionata gostuju Partizanu, a Radnik dočekuje niški Radnički.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

81. minut - GOOOOL - Stojiljković! Nikola je glavom pogiodio mrežu gostiju posle asistencije Rodić, takođe glavom. Zvezda uništava Radnik.

78. minut - Ponovo je pokušao Čaušič iz daljine, ali je lopta prošla pored stative nakon šuta iz poluvoleja.

73. minut - GOOOOL! Čaušić! Marin je ponovo bio asistent, a Čaušić se namestio i pogodio levi deo gola gostiju. Golman se nije pomerio sa mesta, samo je pogledom ispratio pogodak.

71. minut - Baoći izlazi iz igre uz ovacije Delije.

foto: Starsport

70. minut - Stativa za Crvenu zvezdu. Ebisilio je pogodio okvir gola.

62. minut - GOOOOL! Boaći! Probio je Simić po levoj strani, vratio loptu za Boaćija koji se namesto na desnu nogu i pogodio pod samu prečku! Ovo je njegov drugi gol na meču, a 41. u dresu crveno-belih.

61. minut - Umesto Kafu u igru ulazi Simić.

foto: Starsport

56. minut - Iz igre igre izlazi Filip Stojković, u igru ulazi Gobeljić.

52. minut - GOOOOL! Kafu! Probio je po desnoj strani Stojković, zavrnuo ka Kafuu koji je opalio iz prve i po zemlji pogodio nebranjeni deo mreže Radnika.

47. minut - Dva pokušaja igrača Radnika iz dalje, ali bezopasno za Borijana.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

foto: Starsport

45. minut - Poluvreme!

42. minut - GOOOOL! Marin! Marko je primio loptu na nekih 20 metara od gola, ušao u šesnaesterac i desnom nogom opalio po lopti i pogodio suprotnu stranu gola i nebranjeni deo mreže.

36. minut - Ponovo je pokušao Marin iz daljine, ali je lopta prešla daleko preko gola Radnika. Marko je jedan od najagilnijih na terenu.

33. minut - GOOOOOL! Boaći! Marko Marin je minijaturom prošao nekoliko fudbalera Radnika, lotpa se nekako dokotrljala do Boaćija koji je opalio iz okreta i pogodio nebranjeni deo mreže. Ovo je njegov jubilarni 40. gol u dresu Zvezde.

26. minut - CRVENI KARTON za golmana Radnika Nikolu Vasiljevića. Boaći je primio dugu loptu iza leđa odbrane gostiju, a onda je Vasiljević pokušao da ga zaustavi klizećim startom. Boaći je izmakao loptu, a golman ga je ovim startom oborio na zemlju. Sudija je bez razmišljanja pokazao golmanu gostiju da napusti teren.

22. minut - Nekoliko polu-pokušaja za goste. Izdržali su početni pritisak i sada su pokazali zube. Nisu došli da se brane igrači Radnika u Beograd.

16. minut - Marko Marin je pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodila spoljašnji deo mreže.

12. minut - Pokušao je ponovo Boaći. Ušao je u šesnaesterac i opalio iz sve snage, ali je golman Vasiljević bio na visi zadatka.

5. minut - Delije su gromoglasnim aplauzom pozdravile Novaka Đokovića koji će iz lože posmatrati ovaj meč.

foto: Printscreen

4. minut - Prva prilika na meču. Boaći je dobio loptu u petercu, ali nije uspeo lepo da je primiri, pa je propala odlična šansa za crveno-bele.

1.minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Krstičić, Čaušić - Kafu, Ebisilio, Marin - Boaći.

RADNIK SURDULICA: Vasiljević - Mladenović, Žarković, Kovačević, Milovanović - Keremeh, Ristović, Stanisavljević, Stojanović, Zlatanović - Pantelić.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa velikom ozbiljnošću, bez obzira na predstojeći evropski nastup, jer domaće takmičenje smatraju najvažnijim. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da veoma poštuje rivala:

’’Iskoristili smo pauzu na najbolji mogući način. Prijala nam je zbog gustog rasporeda, iako su pojedini igrači bili odsutni zbog reprezentativnih obaveza. Odmorili smo se, izbegli zdravstvene probleme i vraćamo se utakmicama. Igramo protiv ekipe koja ima fenomenalan tim, a pozicija na tabeli ne oslikava realan kvalitet koji poseduje. Spoj su mladosti i iskustva, sa jasnim planom, o čemu svedoči produžetak saradnje sa talentovanim napadačem Zlatanovićem. Imamo veliko poštovanje prema Radniku, očekuje nas dobra fudbalska predstava i pozvao bih navijače da nas podrže. Prvenstvo nam je u prvom planu, bez obzira na sve što se događa. Igrači znaju, ali ću nastaviti da im skrećem pažnju da je domaće takmičenje prioritet. Utakmice sa Radnikom i Napolijem nemaju mnogo veze jedna sa drugom. Spremamo se samo za sledeću utakmicu i jedino naredni rival je u fokusu. Euforija je prihvatljiva, ali tražim i tražiću od igrača da nema priče o Napoliju, da razmišljam drugačije ne bi bilo dobro.’’

On se potom osvrnuo i na činjenicu da je dvonedeljna pauza bila dobra prilika da stekne uvid u mogućnosti novajlija istakavši da su svi potpuno spremni:

’’Marin je do dolaska u Beograd trenirao individualno i apsolutno je fizički spreman. Boaći i Čaušić dolaze iz prvenstva koja su u toku, pa su sva trojica spremna i u konkurenciji za sastav. Pojačanja koja smo doveli bila su naša meta, želeli smo ih još u junu, a ono što mi je bitno je da su veliki Zvezdaši. Vole Zvezdu i kad je tako adaptacija ne predstavlja problem.’’

Meč 8.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Radnika igra se danas, u subotu 15.septembra 2018.godine, sa početkom u 20:30 časova.

Kurir sport

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track