MISTER MILOJE Posle Arsena Vengera nadmudrio i Anćelotija
Foto: Starsport©

zvezdin klark kent

MISTER MILOJE Posle Arsena Vengera nadmudrio i Anćelotija

Fudbal -

Trener crveno-belih prošle godine zaustavio slavnog Francuza u Ligi Evrope, a sad i legendarnog Italijana u Ligi šampiona

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nastavio je da gradi imdž ozbiljnog fudbalskog stručnjaka. Posle diplomiranja u Ligi Evrope prošle godine, na red je došlo i najjače takmičenje na svetu Liga šampiona.

Kako je i pre početka takmičenja rekao, Vladan Milojević se nije uplašio, fudbalski možda i najbolje opismenjen srpski trener taktički je odgovorio velikom magu ovog zanata Karlu Anćelotiju. Jeste Crvena zvezda imala manji posed lopte od Napolija, ali italijanski klub sklopljen od velikog broja skupih igrača nije pronalazio put do mreže domaćina. Disciplinovana igra, hrabra i požrtvovana borba svih momaka na terenu potvrdila je titulu nepobedivosti u Beogradu. Popularni Miloje još jednom je odbranio Marakanu i objasnio Italijanima da je stadion "Rajko Mitić" - Neosvojiva tvrđava.

foto: Privatna arhiva

Prošle godine Vladan Milojević nije poklekao pred još jednom trenerskom veličinom, Arsenom Vengerom. Engleski velikan srećno je pobedio Crvenu zvezdu u Beogradu golom lukavog Žirua u 85. minutu, u utakmici gde crveno-beli nijednog trenutka nisu bili u potčinjenom položaju. Još bolju partiju, Zvezda je pokazala u Londonu. Prvak Srbije bio je bliži pobedi, posle sjajnih šansi Vujadina Savića i Ričmonda Boaćija, ali je na kraju ostalo 0:0.

Upravo u okršajima sa Karlom Anćelotijem i Arsenom Vengerom, Vladan Milojević pokazao je svoj trenerski talenat i znanje, nešto čime će se suprotstaviti Nemcima Jirgenu Klopu na klupi Liverpula i Tomasu Tuhelu iz PSŽ.

Kurir sport/ A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track