158. VEČITI DERBI Kosović i Savić u glas: POBEDIĆEMO!
Foto: Starsport©, Dado Đilas

Partizanovac i Zvezdaš odgovorili na pet istih pitanja

158. VEČITI DERBI Kosović i Savić u glas: POBEDIĆEMO!

Fudbal -

Fudbaler Partizana Nebojša Kosović svestan je da se Crvena zvezda nalazi u odličnoj formi i da sa mnogo samopouzdanja dočekuje sutrašnji večiti derbi, ali veruje da taj meč može da bude prekretnica u korist crno-belih u nastavku sezone.

Kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić očekuje tešku utakmicu u 158. derbiju protiv Partizana u Humskoj.

Svestan je da sportska javnost vidi crveno-bele kao favorite, ali iz iskustva poručuje da tako nešto u derbiju ne postoji, te da će pobednika odlučiti inspiracija pojedinca ili neki magični potez.

Kosović i Savić odgovarali su na pet pitanja Kurira.

Šta očekujete od derbija?

- Očekujem dobru utakmicu, biće to sigurno velika borba i s jedne i s druge strane. Najvažniji meč u godini, on nosi veliki pritisak, na nama je da damo sve od sebe i pokušamo da ostvarimo dobar rezultat - kazao je Kosović.

- Derbi nam je bitniji nego što je bila utakmica s Napolijem u Ligi šampiona. Prvenstvo nam je prioritet. Derbi sam po sebi nosi dosta naboja, kao i prestiž u gradu, srpskom fudbalu... Pobeda donosi mir u kuću, jer svi vole da slave u derbiju. To je za nas utakmica sezone! - poručio je Savić.

Koja je prednost Zvezde, a koja Partizana?

- Prednost Zvezde je što su trenutno puni samopouzdanja zbog svega što su uradili, ali mi ćemo pokušati to da okrenemo u našu korist i iskoristimo situaciju kao njihovu slabost - kaže Kosović.

- Jači smo kao kolektiv! Zajedništvo i sloga su naš najveći adut. Ruku na srce, mislim da imamo i kvalitetniji igrački sastav. Opet, to ništa ne znači ako to ne pokažemo i ne potvrdimo na terenu. Derbi je sam po sebi uvek težak i ne pobeđuje uvek bolji. Njihova prednost je domaći teren. Po meni, nema favorita, šanse su 50:50 - procenjuje Savić.

Šta može da odluči pobednika derbija?

- Derbi je specifična utakmica, može da odluči i najmanja sitnica, tako da je veoma važno biti koncentrisan svih 90 minuta - rekao je fudbaler Partizana.

- Kao i uvek, neki individualni kvalitet, neki poseban potez pojedinca... Tako će biti i u nedelju - nadovezao se kapiten Zvezde.

Da li očekujete utakmicu s nabojem i incidentima ili pravo fudbalsko nadmetanje?

- Očekujemo lep fudbal na terenu i fer navijanje na tribinama, jer to treba da bude praznik za sve - napomenuo je Kosović.

- Siguran sam da će biti mnogo duela. Ne bih voleo da bude incidenata, jer to ne priliči svetkovini kakav je derbi. Očekujem veliku borbu i dosta oštrih, ali ne i prljavih startova. Želim zdravu utakmicu. Da li će to biti derbi za gledanje? To baš ne znam - iskren je Savić.

Šta mislite o igračima Zvezde, odnosno Partizana?

- Oni imaju mnogo kvalitetnih igrača, izborili su se za Ligu šampiona, a i u našoj ligi imaju maksimalan učinak. To govori koliko je dobar tim i pojedinci u njemu - rekao je Kosović.

- Iskreno, nisam stigao mnogo da ih pratim ove sezone. Vidim da se dosta muče u nekim utakmicama, da imaju problema. Bez obzira na sve, imaju nekoliko dobrih igrača, pre svih Pantića, Jankovića i Stojkovića, koji im je pola tima. Zoran Tošić je sjajan, ali on je povređen. Imaju i dobrog špica. Moramo da se pripazimo - kaže Vujadin.

foto: Starsport©

Ben povređen, ali bi da igra Napadač Crvene zvezde El Fardu Ben mogao bi da propusti derbi u nedelju, saznaje Kurir. Napadač s Komorskih ostrva dobio je u okršaju s Napolijem udarac u koleno, koje je već bilo rovito. Naime, Ben je povredio koleno u okršaju svoje reprezentacije sa Kamerunom (1:1) kada je bio strelac jednog gola. Ben je rekao treneru Vladanu Milojeviću da on želi da igra derbi, a šef Zvezdinog tima će odlučiti koji tim će izvesti u nedelju od 19.00 sati u Humskoj.

Kurir sport / Milan Nastić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track