ZA DEGENEKA JE VEČITI DERBI UTAKMICA GODINE: Zvezda je kao porodica! Ginućemo za naš klub
Foto: Dado Đilas

DEBITOVAĆE U NAJVEĆEM MEČU SRPSKOG FUDBALA

ZA DEGENEKA JE VEČITI DERBI UTAKMICA GODINE: Zvezda je kao porodica! Ginućemo za naš klub

Fudbal -

Vujadin Savić i Miloš Degenek čine stub odbrane Crvene zvezde, brzo su se uklopili i odlučno funkcionišu, a reprezentativac Australije će u nedelju (19 časova) debitovati u večitom derbiju.

"Derbi je nama najvažnija utakmica ove godine, kako zbog navijača, tako i zbog kluba. Velika je istorija između večitih rivala, derbi je derbi. Prvenstvo treba opet da se osvoji da bismo i sledeće godine igrali Ligu šampiona, tako da je nama Superliga primarni cilj. Spremićemo se najbolje što možemo da ostvarimo i cilj u nedelju, a to je pozitivan rezultat i da svi budemo srećni", rekao je Degenek.

Stamenog štopera posebno raduje maksimalan učinak i 21 osvojen bod iz sedam prvenstvenih mečeva.

"Lepo je što do sada nemamo poraz i što smo primili samo tri boda. Važno je da čuvamo mrežu i jako je bitno da imamo ritam trijumfa, voleo bih da tako nastavimo i u nedelju. Partizan je jako dobar tim koji saigrači i ja poštujemo. To je naš najveći rival i biće čvrsta i teška utakmica".

Degeneka u nedelju na gostovanju Partizanu čeka debi u večitom derbiju, 158. po redu.

"Igrao sam derbi u Nemačkoj i Japanu, ali ovaj naš još nisam doživeo. Mislim da je najbolji derbi u svetu fudbala što se tiče emocija i istorije. Imamo najbolje navijače, ne samo u Srbiji već na svetu, a na terenu očekujem pravi 'vatromet".

Degenek ističe borbenost kao jedan od glavnih aduta crveno-belih.

"Imamo skoro 30 igrače na odličnom nivou, svi smo kao prava porodica, a konkurencija je jako zdrava. Ginemo za naše pozicije i ovaj klub, i svako ko se nađe na terenu uvek pruži maksimum. Partizan ima dobru ekipu i fokusira se samo na Superligu, zato mu je možda malo lakše, ali je igrao dan posle našeg meča sa Napolijem... Spremićemo se maksimalno za derbi, da se vratimo sa pozitivnim rezultatom", završio je Degenek.

(FK Crvena zvezda, Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track