NEMA KOME NIJE POMOGAO: Ceo svet se divi Nemanji Matiću, a evo šta o asu Mančester junajteda kažu komšije iz rodnog Vrela (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

SKROMNA ZVEZDA

NEMA KOME NIJE POMOGAO: Ceo svet se divi Nemanji Matiću, a evo šta o asu Mančester junajteda kažu komšije iz rodnog Vrela (VIDEO)

Fudbal -

Ceo svet priča i divi se Nemanji Matiću. Srpski fudbaler u žižu je dospeo kada se saznalo da je pomogao da mali Dušan Todorović ode na lečenje u Barselonu.

Teško bolesni Duki je na kraju stigao u bolnicu u Barseloni, jer je Matić uplatio više od 70.000 evra, koliko je nedostajalo.

I sada cela Evropa, pa i svet, pričaju o Matiću.

A vezisti Mančester junajteda ne samo da to nije prvi put da je nekome pomogao, već to redovno čini.

Zato i ne čudi što njegove komšije iz Vrela, u kome je Matić rođen, nisu iznenađeni postupkom sjajnog fudbalera i još boljeg čoveka.

"Nije iznenađenje da da donaciju, pa i pet puta veću", kaže meštanin Vrela za RTS.

Stanovnici tog mesta nerado govore o Matićevim humanitarnim misijama, neprijatno im je, jer nema kome nije pomogao, a i, kako kažu, on bi se ljutio da se o tome priča.

"Nije taj tip da se hvali... Kad dođe ovde, nećete ga videti u kolima, on prošeta. Mnogi bi prošli, on stane, pogleda utakmicu. Momak na mestu", nadovezuje se drugi meštanin.

Ipak, svi u Vrelu i okolini s ponosom ističu da je Nemanja obnovio crkvu, gradi novi stadion...

"Dođe i pita: 'Šta mogu da pomognem?'. Treba nam novi stadion, on kaže: 'Gradićemo'. Ako treba 1.000 evra za klub, on da. Treba nam oprema, on je donese iz Englekse. Daje i za bolesnu decu i svakome kome treba", zaključuje Matićev komšija.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja