VEČITIMA KEC IZ MATEMATIKE: Partizan i Zvezda IZMISLILI NOVU TEOREMU! Direktor Matematičke gimnazije sa stručnim saradnicima ocenio radove iz geometrije! (VIDEO)
Foto: Printscreen Njuz.net, Starsport©

Marš na popravni

VEČITIMA KEC IZ MATEMATIKE: Partizan i Zvezda IZMISLILI NOVU TEOREMU! Direktor Matematičke gimnazije sa stručnim saradnicima ocenio radove iz geometrije! (VIDEO)

Fudbal -

Specijalno za Kurir Direktor Matematičke gimnazije magistar Srđan Ognjanović sa svojim timom stručnjaka iz oblasti nacrtne geometrije uradio ekspertizu tvrdnji Partizana i Crvene zvezde da je gol u derbiju (ne)regularan.

Zvoniloooo! Večiti, dobro došli nazad u osnovnu školu! Prema rasporedu časova, prvo imate matematiku. Predavač će da vam bude magistar Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije u Beogradu, koji je sa svojim timom stručnjaka uradio za Kurir stručnu ekspertizu (ne)postojećeg gola.

Zvezda je u derbiju „spuštena na zemlju“ i biće zanimljivo videti kako će reagovati igrači crveno-belih koji danas igraju s Napretkom zaostali meč Superlige. Kvota na dvojku je 1,40, a na duplu šansu 1X 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napredak - Zvezda.

Odabrali smo najkompetentnijeg čoveka iz ove oblasti, čisto da ne bi bilo primedbi, kao što na sve kukate... Nakon što ste nam poslali svoje radove iz oblasti geometrije, vreme je da budete ocenjeni za učinjeno.

Dva sata zasedali

- Pomno smo dva sata gledali i analizirali obe fotografije, bile su tu prisutne kolege sa nacrtne geometrije - počeo je izlaganje magistar Ognjanović za Kurir i odmah izneo stav najstručnijih osoba u Srbiji na ovu temu:

- Prvo i osnovno, kamere nisu snimale iz ugla stative, nego su pomerene ulevo. Tako da ne znamo koji je ugao u pitanju. Bez toga je nemoguće sa sigurnošću tvrditi da li je lopta prešla gol liniju.

Čekajte, ali večiti su povukli linije?

- Lako je povući te linije, ali one nisu povučene iz pravog ugla i ne znače ništa. Da je snimak urađen iz ugla stative, onda bi te linije bile tačne, ovako nisu.

Nerešivo pitanje

Hm, znači večiti su malo varali ili izmislili neku novu oblast u matematici. A šta ćemo mi sa pogotkom?

- To je nerešivo pitanje! Mi odavde, sa autoritetom Matematičke gimnazije, ne smemo da tvrdimo ni da jeste ni da nije gol. Ostala je večita misterija da li je regularan čuveni gol iz 1966. godine sa meča Engleska - Nemačka, evo, ostaće sada i ovo! Uostalom, kad bismo sve znali, onda bi nam bilo dosadno, ovako je lepše, ima ta draž - uz osmeh je završio priču Srđan Ognjanović.

Kurir sport/Miloš Bjelinić/Foto: Printscreen Njuz.net, Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track