SRBIN ČUVA ZENICU: Golman Ružić ređa podvige pred golom Čelika
Foto: privatna arhiva

OBELEŽIO UVODNI DEO SEZONE PREMIJER LIGE

SRBIN ČUVA ZENICU: Golman Ružić ređa podvige pred golom Čelika

Fudbal -

Prvi deo sezone u Premijer ligi BiH protiče u znaku srpskog golmana Branislava Ružića.

Zahvaljujući sjajnim intervencijama mladog Lozničanina, Čelik iz Zenice je sa 14 bodova u 11 kola nadmašio očekivanja i nalazi se na sredini tabele.

"Osećam se preporođeno posle perioda u kome sam tražio sebe i borio se za status koji zaslužujem. Hvala treneru Adnanu Orneku koji je imao hrabrosti da mi ukaže poverenje i nadam se da mu za sada vraćam na adekvatan način. Zenica je prava fudbalska sredina i za mene je Čelik oduvek bio ogroman izazov. Žao mi je što zbog ugovora sa Radnikom iz Bijeljine nisam mogao i ranije da se vratim ovde gde se osećam fenomenalno", kaže Ružić u intervjuu za Kurir.

Srca navijača Čelika sjajni golman je definitivno osvojio prošle nedelje kada je stegao zube i na ličnu odgovornost stao na gol protiv Sarajeva, uprkos naprsnuću dva ligamenta zgloba tokom utakmice u Kaknju.

"To se ne propušta. Branio bih i sa jednom nogom jer svi znamo kakva se važnost pridaje duelima protiv najvećih klubova kao što su Željo i Sarajevo. Dugujem veliku zahvalnost doktoru Faruku Hodžiću i fizioterapeutu Albinu Mašiću koji su učinili sve što je u njihovoj moći da me oporave i pripreme za veliki derbi. Isplatilo se, nisam primio gol i Čelik je ostao neporažen u okršaju sa jednim od favorita za osvajanje titule. Naježio sam se kada je ceo stadion ustao i aplaudirao nakon mog ulaska na teren".

Od kako je stao na gol i zamenio Ratka Dujkovića, Ružić niže podvig za podvigom. Primio je samo dva gola na osam utakmica, šest puta zabeležio 'clean sheet' i rekordnih 508 minuta odolevao napadačima na terenima širom Bosne i Hercegovine:

"Naročito sam ponosan na podatak da su me u četiri navrata birali u 'tim kola' Premijer lige. U sredu sam protiv Goška još jednom sačuvao mrežu i uspeli smo da odnesemo važan bod sa jednog od najtežih gostovanja u ligi. Sada nas očekuje teška utakmica sa Krupom koja nas je već dva puta dobila ove sezone, jednom u prvenstvu, jednom u Kupu. Očekujem pun stadion jer samo uz podršku vernih navijača možemo u koštac sa bilo kojim protivnikom. Pobeda u toj utakmici bila bi fantastična uvertira za meč sa Željezničarom. Jedva čekam duel na Grbavici jer hoću da im pokažem da nisu grešili prošle sezone kada su se interesovali za moje usluge".

Ružić nije imao priliku da bude na spisku nekog selektora Srbije u mlađim reprezentativnim kategorijama, a nije isključeno da njegove sjajne partije ove sezone prati i selektor BiH Robert Prosinečki:

"Prijaju mi hvalospevi, ali se ne zanosim i svestan sam da golmani uvek moraju da drže visok nivo koncentracije jer i najmanja greška može da izbriše sve što je bilo dobro u prethodnom periodu. Svakako da bi poziv u reprezentaciju bio vrhunac karijere, ali to je posao selektora i ljudi iz stručnog štaba koji prate dešavanja u domaćem prvenstvu. Moje je da branim kao do sada i da vučem Čelik ka sigurnom opstanku u ligi".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track