GORI EVROPA! Ludi fudbalski vikend na Starom kontinentu: Čelsi protiv Liverpula, Juventus dočekuje Napoli
Foto: Reuters

PAKAO

GORI EVROPA! Ludi fudbalski vikend na Starom kontinentu: Čelsi protiv Liverpula, Juventus dočekuje Napoli

Fudbal -

Veliki broj interesantnih utakmica biće odigran ovog vikenda širom Evrope.

Fudbalski šampionati širom Starog kontinenta se polako ali sigurno zahuktavaju. Kvalitetniji timovi se izdvajaju na vodećim pozicijama, a dosta je i favorita koji su imali neplanirane kikseve u prošlim kolima.

Sigurno je da će sva pažnja sveta biti usmerena na veliki gradski derbi La lige između Reala i Atletika u Madridu, na stadionu Santjago Bernabeu. Ovaj meč posebno je važan za Real posle poraza u Sevilji, mada bi i Atletiku sve sem pobede značilo duboki minus za vodećom Barselonom. Isto tako, dva velika okršaja desiće se ovog vikenda u Seriji A. U gradskom derbiju Rima snage će odmeriti Roma i Lacio, a potom u Torinu i dva najbolja kluba Italije u proteklih nekoliko godina - Juventus i Napoli.

juventus igra protiv napolija
juventus igra protiv napolijafoto: AP

Posle tri dana, novi okršaj Čelsija i Liverpula. "Plavci" su izbacili velikog rivala u Liga kupu, pa će Jirgen Klop i njegovi igrači tražiti priliku za revanš i nastavak stoodstotnog niza u Premijer ligi. U Francuskoj, okršaj koji budi pažnju je duel PSŽ i Nice na Azurnoj obali, gde će Nejmar i Mbape s jedne i Mario Baloteli s druge strane biti u centru pažnje.

Veliki gradski derbi biće odigran i u Sofiji, gde će igrati CSKA i Levski, na čijoj klupi sedi Slaviša Stojanović. U Hrvatskoj je na programu takođe derbi, i to u Splitu, između Hajduka i Dinama, dok će u Češkoj igrati stari znanci Viktorija i Sparta.

Čelsi - Liverpul (subota,18.30) Igraju treći i prvi tim na tabeli. Tim iz Londona s novim trenerom Sarijem igra možda i najlepši fudbal u Engleskoj. Eden Azar je glavni motor Čelsija, uz Kantea, Žoržinja i Vilijana. Liverpul je od istog rivala izgubio u Liga kupu i taj poraz je crvenima teško pao. Sigurno je da će na Stamford bridž naoštreni izaći Salah, Mane, Firmino i društvo.

Roma - Lacio (subota, 15.00) Plavi deo Rima bolje stoji na tabeli od onog bordo boje, koji je, blago rečeno, u kanalu. Derbi je i poslednji ispit za trenera "vučice" Euzebija di Frančeska, koji bi u slučaju neuspeha mogao dobiti otkaz. Biće to i obračun srpskih fudbalera Aleksandra Kolarova s jedne i Sergeja Milinkovića-Savića i Dušana Baste s druge strane.

Juventus - Napoli (subota, 18.00) Pravi derbi, okršaj prvog i drugog tima na tabeli Serije A. Šampion iz Torina jedini je u Italiji s maksimalnim učinkom, a prva zvezda tima Kristijano Ronaldo vratio je razmaženu publiku "stare dame" na stadion. Napoli predvođen Anćelotijem priželjkuje trijumf, koji bi ih vratio u borbu za titulu jer bi se izjednačili sa "juventinima".

Real - Atletiko (subota, 20.30) Biće ovo 160. prvenstveni derbi Madrida u Španiji. Real je uspešniji i upisao je 86 pobeda, nasuprot 39 Atletika, dok su 34 puta utakmice završene remijem. Trener Reala Lopetegi voli da igra za gol više, dok je strateg Atletika Simeone majstor defanzive, pa i s tog aspekta ovaj duel pobuđuje pažnju fudbalskih fanatika.

kurir.rs / Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track