TURCI ZNAJU ŠTA VALJA: Srbin će biti novi trener Fenerbahčea?
Foto: Profimedia

velika čast

TURCI ZNAJU ŠTA VALJA: Srbin će biti novi trener Fenerbahčea?

Fudbal -

Slavni klub iz Istanbula želi Željka Buvača, nekadašnjeg saradnika Jirgena Klopa kao šefa struke prvog tima ljubičasto-žutih

Srpski trener Željko Buvač najozbiljniji je kandidat da na mestu prvog trenera Fenerbahčea zameni Holanđanina Filipa Kokua. Pored njega, mediji iz Istanbula spekulišu i sa imenima poput čuvenog Francuza Arsena Vengera i domaćeg stručnjaka Ajkuta Kodžmana.

Turski mediji već su smenili nekadašnju zvezdu PSV Ajndhovena koji ima očajne rezultate sa Fenerom. Posle osam odigranih kola u Turskoj, Fenerbahče se nalazi na 15. mestu, samo jednu poziciju iznad zone ispadanja. U nedelju uveče igrali su na svom stadionu, u derbiju kola, bez golova protiv Basakšehira.

Fenerbahče promenljivo igra i u Ligi Evrope, posle katastrofalnog poraza od Dinama u Zagrebu (1:4) pobedili su slovački Spartak iz Trnave (2:0), pa je Filip Koku dobio malo daha, iako uprava kluba želi da ga otera. Još u junu, turski mediji povezivali su Željka Buvača s Fenerbahčeom, baš u vreme kada je fudbalski stručnjak iz Republike Srpske posle 17 godina raskinuo višegodišnju saradnju sa Jirgenom Klopom. Tada je napustio mesto prvog asistenta u Liverpulu pod velom tajne, želeći da gradi samostalnu karijeru.

Nemački novinari dali su Željku Buvaču nadimak "mozak" i označili ga kao najvažnijeg čoveka za taktiku u stručnom štabu Jirgena Klopa. Pričalo se tokom leta da je Buvač pregovarao i sa slavnim Arsenalom, ali su "tobdžije" na kraju za trenera izabrali Španca Unaija Emerija. Isto je bilo i sa Ajntrahtom iz Frakfurta.

Zatvoren čovek Buvač ne voli medije

Željko Buvač je čovek koji dosad nije dao nijedan intervju. Novinare je znao da vraća s ulaznih vrata porodične kuće u Omarskoj. Čak i kada je po službenoj dužnosti u Dortmundu zamenjivao Klopa na klupi u Ligi šampiona 2013. godine, pronašao je rupu u pravilima UEFA i izbegao konferenciju za novinare. Naime, Klop je imao pravo da bude s ekipom dan pre i 15 minuta posle utakmice, a to je bilo dovoljno i da dođe na pres-konferenciju.

Kurir sport/A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track