ISPISALI ISTORIJU: Fudbaleri Gibraltara upisali i drugu pobedu u Ligi nacija!
Foto: AP

sjajno

ISPISALI ISTORIJU: Fudbaleri Gibraltara upisali i drugu pobedu u Ligi nacija!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedila je večeras posle preokreta Nemačku sa 2:1 u trećoj utakmici Grupe jedan Lige nacija "A".

Nemačka je bila bolji rival u prvom poluvremenu, što je krunisala pogotkom Tonija Krosa u 14. minutu iz jedanaesterca.

Francuska je u drugom delu zaigrala znatno ofanzivnije i uspela da dodje do preokreta, a junak trijumfa bio je Antoan Grizman.

Napadač Atletiko Madrida je prvo u 62. minutu iskoristio proigravanje Lukasa za izjednačenje, da bi preokret kompletirao u 80. iz penala.

Aktuelni prvaci sveta su na prvom mestu Grupe jedan sa sedam bodova, četiri više od Holandije koja ima utakmicu manje, a šest više od Nemačke.

U Ligi nacija "B" Vels je u trećem meču Grupe četiri u gostima pobedio Irsku golom Harija Vilsona u 58. minutu, te su tako došli do prvog mesta sa šest bodova, dva više od Danske, a pet od večerašnjeg rivala.

U Grupi jedan Ukrajina je zadržala maksimala učinak iz tri utakmice, pošto je večeras sa 1:0 pobedila Češku, a strelac jedinog gola bio je Ruslan Malinovski u 44. minutu.

Fudbaleri Norveške su na svom terenu pobedili Bugarsku sa 1:0, dok su Slovenija i Kipar igrali nerešeno 1:1 u utakmicama četvrtog kola Grupe tri Lige nacija "C".

Najslabiji rang Lige nacija doneo je ubedljive pobede Kazahstana i Jermenije nad Andorom, odnosno Makedonijom od po 4:0.

Gibraltar je posle prvog istorijskog trijumfa u prethodnom kolu ponovo došao do pobede, ovaj put od 2:1 i to posle preokreta na svom terenu protiv Lihtenštajna, dok je Gruzija u Letoniji slavila sa 3:0.

Kurir sport/Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track