ON IMA RECEPT ZA ZVEZDU: Čovek koji je srušio Liverpul savetuje crveno-bele kako da igraju na Enfildu (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

DAO DVA GOLA CRVENIMA

ON IMA RECEPT ZA ZVEZDU: Čovek koji je srušio Liverpul savetuje crveno-bele kako da igraju na Enfildu (VIDEO)

Fudbal -

U iščekivanju meča između Liverpula i Crvene zvezde koji je zakazan za sredu, 24. oktobar, misli zvezdaša vraćaju se i na isti datum 1973. godine.

Tada su crveno-beli prvi put odmerili snage sa klubom sa "Enfilda" i pobedili sa 2:1. Revanš koji je usledio dve nedelje kasnije završen je istim rezultatom. Na obe utakmice u listu strelaca upisao se Slobodan Janković.

"I danas sam prezadovoljan kada se setim tog dvomeča, ne zbog mojih golova, već zato što je Crvena zvezda eliminisala takvog fudbalskog velikana. Zanimljivo je da sam u Beogradu želeo da napustim teren u prvom poluvremenu, jer su od treme počeli da me hvataju grčevi i mislio sam da ne mogu više da igram. Trener Miljan Miljanić me je bodrio, pričao mi je da izdržim i to se isplatilo. U 39. minutu sam postigao gol i posle toga je sve išlo mnogo lakše. I tada se, kao i mnogo puta ranije, pokazalo koliko je značajan uticaj imao Miljanić na našu ekipu, koliko su značile njegove reči i koliko je veliki bio", rekao je Janković.

Dvonedeljne pripreme za revanš pod budnim okom trenera Miljana Miljanića dale su odličan rezultat.

"Pred utakmicu u gostima nismo verovali da možemo da prođemo. Liverpul je imao petoricu fenomenalnih igrača, dugogodišnjih reprezentativaca. Zaista su igrali neverovatno i lično sam mislio da nemamo šta da tražimo na Enfildu. Posle 2:1 u Beogradu bilo im je dovoljno da daju jedan gol i da sačuvaju svoju mrežu. Kada je počela utakmica sve je izgledalo drugačije. Prvo poluvreme smo odigrali fenomenalno, ali nismo postigli gol. U nastavku igre Liverpul je preuzeo inicijativu, ali Vojin Lazarević je u pravom trenutku, posle naše uigrane kombinacije, uspeo da zatrese mrežu Liverpula. To je slomilo protivnika, ali i posle toga su smogli snage da izjednače".

Ni kod rezultata 1:1 Janković nije sumnjao u pobedu svoju ekipe. U 88. minutu dosuđen je slobodan udarac za crveno-bele, a popularni Cole samouvereno je prišao lopti.

"Uvek sam dobro šutirao slobodne udarce. Ili sam znao to da radim, ili me je toliko htela sreća. Iako je bio sam finiš meča bio sam potpuno smiren, duboku u sebi sam verovao da mogu da dam gol. Tokom čitave utakmice znao sam da ćemo proći dalje. Oni su napadali, borili su se, ali nisam bio zabrinut. Bio sam izuzetno brz i na centru terena sam strpljivo čekao da se odbijie neka lopta i da me moji saigrači uposle, znao sam da je to naša šansa. Gol sam dao na drugi način, ali drago mi je da me osećaj nije prevario".

Zvezdin nekadašnji krilni napadač ima i savet za izabranike Vladana Milojevića pred utakmicu u Liverpulu.

"Liverpul je i tada, kao što je i sada, bio jedna od najvećih ekipa u Evropi i svetu. Kada sam čuo da smo da smo dobili njih za protivnika bio sam jako srećan što ćemo odmeriti snagu sa takvom ekipom. Suština igre jeste u tome da igrate sa najjačima. Posavetovao bih naše sadašnje igrače da ne treba nikog da se plaše, oni su već pokazali da poseduju kvalitet. U fudbalu je sve moguće", poručio je Janković.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track