DEČKO, PA TI IMAŠ PODSTANARA U GLAVI: Šaćiri OVOM izjavom o Beogradu i Zvezdi nasmejao čitavu fudbalsku javnost!
Foto: EPA

hit

DEČKO, PA TI IMAŠ PODSTANARA U GLAVI: Šaćiri OVOM izjavom o Beogradu i Zvezdi nasmejao čitavu fudbalsku javnost!

Fudbal -

Fudbaler Liverpula i reprezentativac Švajcarske Đerdan Šaćiri izjavio je kako očekuje zvižduke u Beogradu, ali da je svestan činjenive da sport i politika ne trebaju da se mešaju.

Ova njegova izjava je izazvala veliku buru u javnosti, a i komentari na društvenim mrežama pokazuju da niko nije ostao ravnodušan posle ovoga.

U intervjuu za Liverpul eho Šaćiri je izjavio da u meču sa Zvezdom u Beogradu očekuje zvižduke, ali i da je svestan činjenice da ne treba da se mešaju politika i sport.

"Naravno, neki će mi možda zviždati, ali ću na to gledati kao i na svaku drugu utakmicu. Na kraju krajeva to je fudbalska utakmica. To je važna utakmica i mi hoćemo da pobedimo, sport nije politika", rekao je Šaćiri, prenosi Liverpool Echo. Švajcarac albanskog porekla dodaje da hoće da se nametne menadžeru Jirgenu Klopu koji mu je nedavno ukazao poverenje od starta utakmice protiv Hadersfilda.

Klop međutim nije bio zadovoljan mnogim početničkim greškama protiv Hadersfilda i zahteva od fudbalera da to poprave do utakmice sa Crvenom zvezdom u sredu. "Baš se uneo, hoće najbolje od vas i da date sto posto. Ako vidi da nešto nije na tom nivou, vikaće na vas, što je i uradio! To je normalno. Na kraju smo dobili taj meč i to je najvažnije. Moraćemo da analiziramo i vidimo šta je bilo dobro, a šta nije ali sam ponosan što nismo primili gol, to je pozitivno. Sad je vreme za oporavak i ubrzo nas čeka nova utakmica", zaključio je Šaćiri.

U komentarima je moglo da se pročita svašta, a jedan od najkomičnijih svakako je bio - dečko, pa ti imaš podstanara u glavi. Ovaj kometar je imao veli broj lajkova, a ubzo je i izbrisan sa sajta pošto su administratori posumnjali da je u pitanju neka šovinistička izjava jer je bila napisana na srpskom. Ipak, razumeo je ko je trebao.

Podsetimo, Šaćiri je na Mundijalu u Rusiji posle gola u meču sa Srbijom rukama pokazao ''dvoglavog orla'' koji je simbol velike Alabanije i tako isprovocirao čitavu srpsku javnost.

foto: Reuters

Zbog ovakvog ispada Švajcarac nije kažnjen od strane UEFA, ali je malo falilo da ceh palti od svog saveza. Kako ne bi bio izbačen iz reprezentacije, on se na konferenciji za medije izvinio čitavoj naciji zbog provokacija i tako stišao strasti.

Da li će doći u Beograd sa Liverpulom još nije poznato, ali sudeći po ovim izjvama, Albana je mislima već u Srbiji. Kako će ga navijači ovde dočekati niko ne zna, ali jedno je sigurno, neće mu biti prijatno nikako.

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track