CENJEN PREKO, ALI NE I KOD KUĆE! Darko Brašanac: U Srbiji ne znaju za koga igram! Voleo bih da me selektor zove, ali nisam optimista!
Foto: EPA/CHEMA MOYA

INTERVJU

CENJEN PREKO, ALI NE I KOD KUĆE! Darko Brašanac: U Srbiji ne znaju za koga igram! Voleo bih da me selektor zove, ali nisam optimista!

Fudbal -

Bivši fudbaler Partizana sa Alavesom predstavlja hit španskog prvenstva, ali još ne dobija poziv u reprezentaciju.

Ne bi bivši član Partizana Darko Brašanac bio prvi igrač u istoriji srpskog fudbala koji je cenjen preko, a potcenjen kod kuće, ali bi za srpsku reprezentaciju bila prava šteta da ga ne vidimo u dresu "orlova".

Igrajući za Alaves u poslednjem kolu Primere bio je jedan od junaka pobede nad Real Madridom, što dokazuje dobru formu 26-godišnjeg veznog fudbalera, vrednu makar mesta među 23 pozvanih fudbalera.

Ipak, Brašanac nije optimista!

- Najiskrenije... Ne očekujem poziv u reprezentaciju. Nemam utisak da će se uskoro dogoditi, mada bih, naravno, voleo da me selektor pozove - priča Brašanac za Kurir.

Što imate takav utisak?

- Zato što mi se čini ponekad da ljudi u Srbiji i ne znaju šta mi se događa u karijeri. Recimo, pojedini naši portali pisali su da sam igrač Betisa, mada sam ja već nedeljama bio u Alavesu.

Selektor prati bolje formu igrača od portala?

- Sigurno odgleda preko vikenda na desetinu utakmica, ali, ipak, nisam optimista. Nemam nikakav kontakt, nijedan signal da me prate. Tokom prve sezone odigrao sam 26 utakmica za Betis, a dešavalo se da selektoru otkazuju zbog povreda i Fejsa i Radoja i da se mene, uprkos svemu, niko nije setio kao moguće zamene.

Klupska karijera vam stalno napreduje uprkos pozajmicama?

- Baš sam i sa prijateljima razgovarao o mojim utakmicama. I njima deluje da sam se sada već, posle tri godine u Španiji, potpuno privikao na stil igre jer im izgleda da lako odigravam i bez problema podnosim jak tempo. Ovde mi se sve dopada, od utakmica sa najboljim igračima svakog vikenda do načina života, tako da porodica i ja ne bismo menjali podneblje. Voleo bih da se zadržim u Alavesu, mada je rano još o tome govoriti, jer imam ugovor sa Betisom još dve godine.

Ekspert za Real

Uspeli ste već dva puta ove godine da pobedite Real?

- Da, jednom sa Leganjesom, drugi put sada sa Alavesom, postigao sam i gol na Santjago Bernabeu prošle sezone. Mečevi sa Realom su nešto posebno. Osim prvog duela kada sam nastupao za Betis i kad su nas otresli sa 6:1, svi ostali mečevi bili su tesni. Oni za razliku od Barselone dozvoljavaju protivniku da igra, predaju mu loptu i tada pokušavaju da te uhvate na sekund bez koncentracije. Onda im je samo trenutak dovoljan da sa dva dodavanja pređu ceo teren i postignu gol. Protiv Barse je drugačije, mada se meni nekako događalo da izostanem sa tih mečeva, ili zbog povrede ili sam menjao klub. Odigrao sam jedan meč za ove tri godine i video koliko postane teško svakom njihovom protivniku kada oni osvoje loptu - priča Brašanac.

Nikako Partizan da uhvati pravi ritam u Superligi. Danas mu u goste stiže Napredak koji je često znao da ga namuči. Kvota na trijumf crno-belih bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,97. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Napredak.

D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track