RUSI VOLE SRBE: Spartak ozbiljno zagrejan za Muslina!
Foto: Filip Plavčić

cenjen u moskvi

RUSI VOLE SRBE: Spartak ozbiljno zagrejan za Muslina!

Fudbal -

Bivši selektor srpske fudbalske reprezentacije protivkandidate ima u domaćim stručnjacima Olegu Konovanovu i Valeriju Karpinu

Bivši selektor srpske fudbalske reprezentacije Slavoljub Muslin jedan je od glavnih kandidata za trenera moskovskog Spartaka. Pored njega, još samo dvojica stručnjaka Oleg Kononov i Valerij Karpin, visoko se kotiraju za naslednika Italijana Masima Karere koji je dobio otkaz pre deset dana.

U rukovodstvu Spartaka iz Moskve postoji više struja i to je razlog zašto još nije imenovan novi trener, pošto klub ima šampionske ambicije u prvenstvu, ali i kupu Rusije.

- Mislim da su čelnici Spartaka požurili kada su uručili otkaz Kareri. Sada su u vanredno stanje stavili sve ruske trenere u prvenstvu. Po meni, najbolja je opcija da izaberu stranca, ali trenera koji govori ruski. Zato je Slavoljub Muslin najbolje rešenje. Imao je rezultate sa Lokomotivom, Krasnodarom i srpskom reprezentacijom koju je odveo na SP - rekao je Ruslan Pimenov kojeg je Muslin trenirao u Lokomotivi.

Oleg Konovanov je mlad ruski trener koji radi u Arsenalu, gde je na početku ove sezone zamenio Miodraga Grofa Božovića koji je ostvario najveći uspeh sa klubom iz Tule. Valerij Karpin je živa legenda Spartaka i ruskog fudbala, danas vrlo uspešan kao trener Rostova. On je već radio kao trener Spartaka.

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track