LIGA ŠAMPIONA SE ZAHUKTAVA: Atletiko dočekuje Dortmund, Inter ekipu Barselone
Foto: EPA/Nacho Gallego

ELITNO EVROPSKO TAKMIČENJE

LIGA ŠAMPIONA SE ZAHUKTAVA: Atletiko dočekuje Dortmund, Inter ekipu Barselone

Fudbal -

Manje od dve nedelje nakon najvećeg poraza pod vođstvom trenera Dijega Simeonea, fudbaleri Atletiko Madrida sutra dočekuju Borusiju iz Dortmunda i imaće priliku za revanš.

Španski tim je u prethodnom kolu Grupe A Lige šampiona izgubio u Nemačkoj od Borusije sa 4:0 što je bio prvi poraz Atletika sa četiri gola razlike za 391 utakmicu sa Simeonom na klupi.

Dortmund je neporažen u 15 utakmica i potrebna mu je još jedna pobeda da obezbedi plasman u nokaut fazu. I Atletiko takodje može da obezbedi prolaz dalje ako pobedi a Monako i Briz odigraju nerešeno.

Fudbaleri Dortmunda su prvi na tabeli sa devet bodova, drugoplasirani Atletiko ima šest, dok Monako i Briž imaju po bod.

Ista situacija je i u Grupi B.

Fudbaleri Barselone, koji imaju devet bodova, sutra gostuju Interu i u slučaju trijumfa obezbediće plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Dalje može i italijanski tim, ako Totenhem i PSV odigraju nerešeno u Londonu.

Fudbaleri Porta prvi su na tabeli Grupe D sa sedam bodova i može da obezbedi prolaz dalje ako sutra na svom terenu slavi protiv moskovske Lokomotive, koja je do sada upisala sve tri pobede i postigla samo jedan gol.

Šalke, koji ima dva boda manje od Porta, dočekuje Galatasaraj u drugom meču te grupe. Turska ekipa je treća na tabeli sa četiri osvojena boda.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track