URADI NEŠTO TOLIKO VELIKO DA TI U BEGEČU PODIGNU SPOMENIK: Zvezdan Terzić otkrio kako je motivisao Milana Pavkova pred meč sa Liverpulom
Foto: Dragana Udovičić, Starsport©

MOĆNA ZVEZDA

URADI NEŠTO TOLIKO VELIKO DA TI U BEGEČU PODIGNU SPOMENIK: Zvezdan Terzić otkrio kako je motivisao Milana Pavkova pred meč sa Liverpulom

Fudbal -

Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda, sumirao je utiske posle istorijskog uspeha i pobede nad Liverpulom sa 2:0 u 4. kolu Lige šampiona.

Crvena zvezda je prva ekipa iz Srbije koja je ostvarila trijumf u grupnoj fazi elitnog takmičenja, što trijumfu protiv prošlosezonskog finaliste daje poseban pečat.

- Ostvarili smo pobedu koja će zauvek ostati upisana u istoriji Crvene zvezde. Atmosfera je bila spektakularna. Organizacija utakmice besprekorna. Rukovodstvo Liverpula je posle utakmice dugo ostalo u mojoj kancelariji, gde smo razgovarali o fudbalskim stvarima. I pored činjenice da im nije bilo prijatno posle poraza, ipak nisu mogli da sakriju impresije o atmosferi koja je vladala svih 90 minuta. Sa koliko ljubavi i energije naši navijači prave spektakularnu atmosferu, to se ne može doživeti nigde u Evropi. Ali, to je Zvezda, to je Srbija. Sinoć smo čitavoj Evropi poslali najlepšu sliku sa porukom da u Srbiji žive gostoprimljivi i civilizovani ljudi koji vole Crvenu zvezdu i Srbiju iznad svega - rekao je Terzić.

Šampion Srbije slavio je pred više od 50.000 gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“, pogocima dvostrukog strelca Milana Pavkova, za veliko crveno-belo slavlje.

- Svedoci smo vraćanja kluba na stare staze uspeha. Videla je Evropa moćnu ekipu, moćnu Crvenu Zvezdu, neverovatno vođenu od strane Vladana Milojevića i njegovih saradnika. Osećala se prethodnih dana neverovatno pozitivna energija i kao da smo svi u klubu verovali u ovu pobedu. Pred izlazak na teren sam rekao igračima: „Večeras pišete istoriju, nemojte propustiti ovu šansu, šansu da svojim unucima jednog dana pričate kako ste srušili Liverpul. Izađite i igrajte, budite hrabri, ovo je vaša kuća, narod to očekuje od vas. A ti, Pavkov, uradi večeras nešto veliko, toliko veliko da ti u tvom Begeču podignu spomenik“. Stvarno su bili fenomenalni i danas smo ponosni na njih. Taj 6. novembar biće zauvek obeležen crveno-belom bojom. Momci su pokazali koliko mogu i da im je mesto u Ligi šampiona, da im je mesto u društvu najboljih. Pokazali su da možemo sa svima da se nosimo, čekaju nas još dve utakmice i zato nećemo ovde stati. Juče je bio dan za slavlje, danas nastavljamo još jače da radimo, već za vikend nas čeka meč Superlige, treba pobediti i Dinamo, i nastaviti stazom uspeha - naglasio je Terzić.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track