NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA ZVEZDINOG JUNAKA PAVKOVA: Majka Zuzana: Tako mora da se igra, SRČANO! Kako je totalni autsajder postao pobednik, preko noći!
Foto: Dragana Udovičić/Starsport©

ekskluzivno: NOVINARI KURIRA U RODNOJ KUĆI

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA ZVEZDINOG JUNAKA PAVKOVA: Majka Zuzana: Tako mora da se igra, SRČANO! Kako je totalni autsajder postao pobednik, preko noći!

Fudbal -

- Bila sam na granici kad je trudnoća rizična. Želja... šta ja znam šta se desilo, ali na našu sreću sve je na kraju ispalo predivno - počela je ponosna majka Zuzana Pavkov ovu životnu priču o momku koji je šokirao celu Evropu fenomenalnim golovima Liverpulu.

zuzana pavkov
zuzana pavkovfoto: Dragana Udovičić
Gosti samo nadiru u dom porodice Pavkov
Gosti samo nadiru u dom porodice Pavkovfoto: Dragan Udovičić

U malom mestu na levoj obali Dunava, udaljenom dvadesetak kilometara od Novog Sada, u tipičnom seoskom domaćinstvu odrastao je heroj Crvene zvezde. Na imanju su nas dočekali Milanova majka Zuzana i najbliže komšije, dok je otac Nikola, kako to na selu obično biva, otišao da završi neki posao. Oni čak nisu mogli kod kuće da gledaju kako sin razbija engleski tim, već su morali kod devera, jer na svom televizoru nemaju kanal koji je prenosio utakmicu.

Ko bi rekao da će ovaj klinac da postane šampion
Ko bi rekao da će ovaj klinac da postane šampionfoto: Dragana Udovičić

- Ma šta da kažem?! Zaista predivno, čekali smo i dočekali sve ovo. Bili smo strpljivi, a, eto, ispalo je da i utakmica bude tako važna. Pomislila sam: Tako mora da se igra, srčano! A i verovali smo da Zvezda može da pobedi Liverpul - priča majka Zuzana i dodaje:

Naravno da je uvek nosio loptu sa sobom
Naravno da je uvek nosio loptu sa sobomfoto: Dragana Udovičić
Ovo je rapi, Milanov ljubimac
Ovo je rapi, Milanov ljubimacfoto: Dragana Udovičić

- Nisam čak ni htela da ga zovem nakon meča, samo sam mu poruku poslala, a odgovorio mi je tek posle ponoći. Samo sam se čula sa ćerkom Milicom, koja je bila s Milanovom devojkom na stadionu. Rekla mi je: „Mama, nismo poneli maramice, a, evo, plačemo od sreće. Videćeš, sve sam snimila.“ Eto, u njegovom slučaju mi se čini kao da nešto treba da se desi kako bi se sve preokrenulo. Valjda je kod nas to tako u životu.

Ovde je prvi put šutnuo loptu
Ovde je prvi put šutnuo loptu foto: Dragana Udovičić

Kako nam prepričava, Milana je interesovala samo fudbalska lopta.

- Kad je bio mali, bio je vrlo živahan, samo je jurio za njom i svima govorio da će postati fudbaler. Mi smo insistirali da, pored fudbala, mora da završi školu. Ovde u selu ga mnogi podržavaju, a bilo je i skeptika. Uglavnom, telefon nam se usijao od čestitki. Ovde je omiljen, takav je, uvek je bio druželjubiv. Stalno dolazi i nije se promenio.

Srušio Liverpul i ušao u Zvezdinu istoriju... Milan Pavkov
Srušio Liverpul i ušao u Zvezdinu istoriju... Milan Pavkovfoto: Starsport©

Krv nije voda

ZBOG DEDE VASE NAVIJA ZA ZVEZDU

Milan Pavkov veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi nasledio je od dede Vase, koji je bio strastveni navijač crveno-belih. Deda mu je to usadio u glavu i od malih nogu je sanjao da jednog dana zaigra za Zvezdu. Inače, svi najbliži u njegovom okruženju su velike pristalice šampiona Srbije. To nam je otkrio jedan komšija, koji ima samo reči hvale za Milana Pavkova.

Majka ko majka

PLAKALA SAM KAD SE POVREDIO

Ipak, najemotivnije za majku bilo je kad su joj povredili sina na meču protiv Salcburga, tada je Zvezda obezbedila Ligu šampiona.

- Uh, suze su same krenule... Teško mi je bilo, ali kasnije je nastavio da igra. Teško mi je bilo i kad se sudario s golmanom Vojvodine, izneli su ga s terena i nisam znala kako mu je - kaže Zuzana.

Najbolji Milanov drugar

STEVA: NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA JE URADIO

foto: Dragana Udovičić

Milanov najbolji drugar Steva je preksinoć bio na Marakani i iz petnih žila navijao.

- Svi smo srećni, mnogo mi je drago zbog njega. Iskreno, verovao sam da Zvezda može da napravi čudo. Čuo sam se s Milanom odmah posle kraja i on se samo smejao, nije mogao da veruje - kaže sa osmehom Steva.

Kurir.rs/Milan Nastić Foto: Dragana Udovičić/Starsport©

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ

NAROD GLADUJE, A PLAĆA TOMI VODU I STRUJU: Komunalni troškovi bivšeg predsednika preko narodne grbače!

RASIM LJAJIĆ, POTPREDSEDNIK VLADE I LIDER SDPS: I SNS je u savezu sa Ugljaninom

NOVA PRAVILA RADA U VRTIĆIMA: Vaspitači će morati da rade ono što deca žele!

UŽAS U ARANĐELOVCU: Devojčica (15) umrla od ekstazija, uhapšen narko-diler

OSUĐENI UBICA PAO U ZADRU: "Zemunac" Josip Golomejić, dilovao kokain u Hrvatskoj

MISTERIOZNA SMRT KEKINOG ČOVEKA: Nenad Grujović zvani Crni Gruja pao s terase u centru Beograda

DRAMA U KBC ZEMUN: Diler pokušao da dostavi Darku Laziću drogu!

DRAGAN KOJIĆ NAPRAVIO SPEKTAKL: Keba održao koncert u redakciji Kurira!

MINISTRE, SMENI ME, NEĆU DA PODNESEM OSTAVKU: Dejanu Saviću draža fotelja od mira u Narodnom pozorištu

NISAM HARI POTER: Novi trener Trinkijeri realan posle pobede košarkaša Partizana

U četvrtak, 8. Novembra, Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici obeležavaju Mitrovdan. Tim povodom Kurir poklanja ikonu Svetog velikomučenika Dimitrija Solunskog u zlatotisku sa molitvom. Sveti Dimitrije se smatra zaštitnikom Soluna, jer ga je spasao od neprijateljske vojske, isceliteljem bolesnika i nevoljnika. Zahvaljujući velikoj duhovnoj bliskosti srpskog i grčkog naroda, njegov kult je rasprostranjen i kod nas. U Srbiji se Sveti Dimitrije praznuje kao Mitrovdan, koja je jedna od naših najvećih krsnih slava.

foto: Kurir

Danas poklanjamo i treći deo neispričanih priča o najpoznatijoj balkanskoj proročici Baba Vangi. Saznajte kakve katastrofe, po njenom predviđanju, čekaju svet, šta je govorila o Bogu, sotoni, moralu i novcu... Otkrivamo i njena pravila za ispravan život i poklanjamo vam Vangine biljne recepte za svaku bolest.

foto: Kurir

A to nije sve! Danas vas u dnevnim novinama Kurir čekaju i specijal Halo oglasi, u kojem možete da pronađete male oglase za prodaju automobila, nekretnina, nameštaja, bele tehnike, ili oglase za posao i usluge. U specijalu Halo oglasi možete i vi da oglasite nešto što želite da prodate.

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track