JOŠ ĆETE GA VIŠE ZAVOLETI Klopov odgovor engleskim novinarima: Ne poredite Zvezdu sa Mariborom, to nije i ne može biti isto!
Foto: Starsport©

kralju

JOŠ ĆETE GA VIŠE ZAVOLETI Klopov odgovor engleskim novinarima: Ne poredite Zvezdu sa Mariborom, to nije i ne može biti isto!

Fudbal -

Trener Liverpula rekao da je njegov tim od početka sezone imao samo dve loše utakmice, protiv Napolija i Crvene zvezde. Bila su to i jedina dva poraza Crvenih

Jirgen Klop se danas našao na udaru engleskih novinara zbog poraza od Crvene zvezde (0:2) u Ligi šampiona. Pokušao je nemački stručnjak još jednom da objasni Englezima šta je Crvena zvezda i koliko veliku istoriju i tradiciju ima.

Fudbaler Liverpula koji je ponikao u Crvenoj zvezdi Marko Grujić je u intervjuu Kuriru pred utakmicu Crvene zvezde i Liverpula u utorak rekao da engleski novinari slabo poznaju istoriju, te da većina njih, čast iznimkama, nemaju pojma da su crveno-beli 1991. godine bili šampioni Evrope i sveta.

Jirgen Klop juče je izgubio strpljenje sa engleskim novinarima koji ne mogu da mu oproste poraz Liverpula od Crvene zvezde. Nije im bilo jasno kako je "tamo neka" Crvena zvezda, iz "tamo neke Srbije" uspela da sruši moćni i bogati, od milijardu evra Liverpul, predvođen takvim zvezdama kao što su Salah, Mane, Van Dajk, Alison, Firmino... Pitali su se, kako je Liverpul mogao prošle sezone mogao da da sedam golova Mariboru u Sloveniji, a poražen je i ubedljivo nadigran od Crvene zvezde u Srbiji.

foto: Starsport©

- Veliki udarac doživeli smo u utorak. Udarac koji nismo očekivali. Niko nije očekivao takav rezultat i igru, ali takve stvari se dešavaju. Odigrali smo lošu utakmicu i nijednog trenutka nismo ignorisali da je bilo tako. Sa dužnim poštovanjem, Crvena zvezda nije Maribor od prošle sezone i prestanite da to poredite. Zvezda je igrala sa trojicom pozadi i imalu onakvu atmosferu na stadionu. Bila je to potpuno drugačija utakmica od one na Enfildu - bio je više nego jasan Jirgen Klop.

Nemački stručnjak priznao je da mu je poraz teško pao, ali i istakao da je njemu najvažnije da u nedelju pobedi Fulam, te da na kraju sezone Liverpul osvoji Premijer ligu. Podsetio je Jirgen Klop engleske novinare da Liverpul nije osvojio prvenstvo Engleske od sezone 1989/1990. godine. Posebno je apostrofirao da je Liverpul od početka sezone imao samo dve loše utakmice, protiv Napolija i Crvene zvezde, čime je još jednom odao poštovanje kolegi Vladanu Milojeviću i šampionu Srbije.

- Želimo da što pre pokažemo reakciju posle poraza od Crvene zvezde. Ne želim da dižem galamu zbog toga, kao što i ne slavim velike pobede po pet dana. Naravno da možemo bolje. Uvek može bolje. Od početka sezone smo imali samo dve utakmice u kojima nismo bili dobri: Crvenu zvezdu i Napoli - izjavio je Jigen Klop.

Kurir sport/ A. R.

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track