PLEA SA TRI GOLA IZNENADIO VERDER: Fortuna šokirala Hertu i fenjer predala Štutgartu! (VIDEO)
Foto: EPA

bundesliga

PLEA SA TRI GOLA IZNENADIO VERDER: Fortuna šokirala Hertu i fenjer predala Štutgartu! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha pobedili su danas u gostima ekipu Verdera sa 3:1, u utakmici 11. kola nemačke Bundeslige.

Menhengladbah je upisao sedmu pobedu od početka šampionata i sa 23 osvojena boda je drugi na tabeli, odnosno ima bod manje od Borusije iz Dortmunda koja kasnije danas dočekuje trećeplasirani Bajren iz Minhena.

Na drugoj strani, Verder je sada na sedmom mestu sa 17 bodova.

Sva tri gola za pobednički tim na današnjem meču postigao je Alasan Plea, 39, 48. i 52. minutu. Strelac jedinog pogotka za Verder bio je Nuri Sahin u 59. minutu.

Menhengladbah u narednom kolu Bundeslige dočekuje Hanover, dok Verder gostuje Frajburgu.

Fudbaleri Hofenhajma pobedili su na svom terenu Augsburg sa 2:1.

Andrej Kramarić je doveo Hofenjahm u vodjstvo u 65. minutu, izjednačio je Alfred Finbogason pet minuta kasnije, a konačan rezultat postavio je Ris Nelson u 83.

Hofenhajm je trenutno peti na tabeli sa 19 bodova, dok je Augsburg pao na desetu poziciju sa 13 bodova.

Fudbaleri Majnca su u gostima bili bolji od Frajburga sa 3:1. Majnc je upisao četvrtu pobedu i sada je deveti sa 15 bodova, dok je Frajburg na 11. mestu sa dva boda manje.

Pobedu u gostima upisao je i Štutgart, koji je sa 2:0 bio bolji id Nirnberga. Ovo je tek druga pobeda Štutgarta od početka sezone, i dalje je poslednji na tabeli sa osam bodova, dok je Nirnberg na 15. mestu sa dva boda više.

Fudbaleri Diseldorfa su na svom terenu slavili protiv Herte sa ubedljivih 4:1. Herta je upisala treći poraz i osma je na tabeli nemačkog šampionata sa 16 osvojenih bodova, dok je Diseldorf posle drugog trijumfa pretposlednji sa osam.

Kurir sport/Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track