SRPSKI IKER KASILJAS BRANI NEMOGUĆE: Branislav Ružić nepremostiva prepreka Čelika
Foto: Privatna Arhiva

najbolji golman premijer lige bih

SRPSKI IKER KASILJAS BRANI NEMOGUĆE: Branislav Ružić nepremostiva prepreka Čelika

Fudbal -

Mediji u Bosni i Hercegovini bruje o još jednoj bravuroznoj partiji srpskog golmana Branislava Ružića.

Ako se ima u vidu da je njegov Čelik poražen u Ugljeviku od zahuktale Zvijezde sa 2:0, jasno je da je iskusni Lozničanin pravio čuda na golu zeničkog tima.

- Izgubili smo od ekipe koja u poslednje vreme pruža fantastične partije. Nanizali su pet uzastopnih pobeda, igraju kao preporođeni i nismo mogli u nezgodnijem trenutku da im odemo na noge. Bacili su na kolena branioca titule (Zrinjski) i najozbiljnijeg kandidata za naslov šampiona ove sezone (Sarajevo) i predstavljaju istinski hit jesenjeg dela prvenstva. Čestitam im na pobedi, mada sam i dalje ubeđen da imamo kvalitetniji tim od Zvijezde - iskren je Ružić u izjavi za Kurir.

Konačan rezultat je prava premije za Čelik, jer su domaći mogli da slave jednu od ubedljivijih pobeda u svojoj istoriji.

- Stvorili su veliki broj šansi, šutirali iz svih pozicija i pravo je čudo kako još neka lopta nije završila iza mojih leđa. Možda zvuči kontradiktorno jer smo izgubili, ali bila je ovo moja najbolja partija od kako sam se vratio u Zenicu.

Nije Zvijezda mogla na drugi način da probije Ružića, osim evrogolovima koji ulaze u konkurenciju za najlepše ove sezone.

- Saša Jovović je klasičnim ’projektilom’ sa preko 25 metara doveo domaćina u vođstvo, dok je Predrag Zekanović još jednim neodbranjivim udarcem u nadoknadi vremena rešio sve dileme oko pobednika. Šteta, želeli smo bar osvajanjem boda da valorizujemo važnu pobedu iz prošlog kola protiv Radnika iz Bijeljine. Nikada ne tražim alibi, ali teren je zaista bio u veoma lošem stanju. Oni svaki dan treniraju na njemu i normalno je da su u prednosti u odnosu na svoje protivnike.

Bosanskohercegovački portali pišu da je Ružić održao golmansku kliniku u Ugljeviku i srpskog čuvara mreže porede sa čuvenim Manuelom Nojerom:

- Ne mogu da opišem rečima kako sam se osećao kada sam pročitao taj naslov. Nemac je jedan od najboljih golmana svih vremena, ali je moj uzor od malih nogu Iker Kasiljas. Gode pohvale, iako bih bio mnogo srećniji da su te intervencije omogućile Čeliku da bar ostane neporažen na teškom gostovanju. U jednom tekstu piše da sam branio sve što se braniti moglo, čak i ponešto što se retko viđa na terenima u BiH - poručio je Ružić.

Čelik privodi kraju jednu od najuspešnijih jeseni od formiranja Premijer lige.

- Očekuje nas duel protiv Mladosti iz Kakanja. To je lokalni derbi i daćemo sve od sebe da se vratimo na pobednički kolosek. Imamo i motiv više da osvojimo tri boda, jer naši verni Robijaši proslavljaju 30 godina postojanja. Nakon toga putujemo na Koševo i poslasticom protiv Sarajeva stavljamo tačku na fenomenalan prvi deo sezone - pun je impresija najbolji golman Premijer lige BiH Branislav Ružić.

kurir.rs / A.V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track