SRBIN NAMESTIO GOL U POBEDI AJAKSA: Tadić uz 11 golova upisao i 10 asistencija (VIDEO)
Foto: Ajax

dobra partija

SRBIN NAMESTIO GOL U POBEDI AJAKSA: Tadić uz 11 golova upisao i 10 asistencija (VIDEO)

Fudbal -

U okviru 12. kola holandske fudbalske Eredivizije, Ajaks je slavio u Roterdamu sa 1:7 (0:2) protiv ekipe Ekselsiora.

U prvom poluvremenu smo videli dva pogotka, najpre je Dušan Tadić asistirao van de Beku za 1:0 u 31. minutu.

Holanđanin je prošao iza leđa srpskom fudbaleru, ovaj kao da je imao oči na potiljku, sjajno ga je proigrao, te mladom Van de Beku nije bilo teško da zatrese mrežu rivala.

Do kraja prvog dela igre prednost gostiju iz Amsterdama uvećao je Šene.

U nastavku, nakon tri minuta igre, Van de Bek postiže drugi pogodak, ovoga puta mu je asistirao Kristensen. Samo četiri minuta kasnije je domaćin stigao do gola, Mesaud je bio strelac.

To nije usporilo goste, koji samo šest minuta kasnije dolaze do četvrtog pogotka preko Dolberga, Van de Bek je ovoga puta upisao asistenciju.

U 71. minutu autogol Šutena za 1:5, šesti gol "Kopljanika" bio je delo Hakima Zijeha, dok je konačan rezultat u 87. minutu postavio Nereš, na asistenciju pomenutog Marokanca.

Dušan Tadić je tako došao do dabl dabl učinka u dosadašnjem toku sezone, postigao je 11 golova uz 10 upisanih asistencija u svim takmičenjima. Meč u Roterdamu završio je u 74. minutu, kada ga je Ten Hag poslao na zasluženi odmor, na terenu ga je odmenio iskusni Huntelar.

Ajaks zaostaje pet bodova za vodećim PSV Ajndhovenom, koji je upisao i 12. vezanu pobedu u Erediviziji, te je tako Mark Van Bomel oborio rekord lige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track