SPEKTAKULARNI SUPERKLASIKO NA BOMBONJERI: Boka dva puta vodila, River stigao do remija! Odluka o šampionu na Monumentalu (VIDEO)
Foto: Reuters

FINALE KUPA LIBERTADORES

SPEKTAKULARNI SUPERKLASIKO NA BOMBONJERI: Boka dva puta vodila, River stigao do remija! Odluka o šampionu na Monumentalu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalerti River Plejta i Boke Juniors remizirali su 2:2 (2:1) u prvom meču finala Kupa Libertadores

Prva utakmica finala, koja je bila pomeren za dan usled jakog pljuska i natopljenog terena stadiona "La Bombonjera", donela je mnogo uzbuđenja i neizvesnosti u kojoj se prvi put u istoriji bore dva najveća argentinska kluba za najznačajniji klupski trofej u Južnoj Americi.

River je bolje počeo utakmicu i imao nekoliko dobrih prilika da dođe do prednosti u prvih pola sata igre, ali je mreža Boke ostala netaknuta.

Domaćin je pravo niotukd u 34. minutu poveo preko Ramona Abile koji je s levog boka savladao Franka Armanija.

Tokom velikog slavlja na stadionu, usledio je šok, pošto je River odmah u narednom napadu izjednačio pogotkom Lukasa Prata.

Imao je River Plejt šansu da preokrene, međutim, šut Gonsala Martinesa sa oko 10 metara odbranio je Agustin Rosi.

Delovalo je da će se nerešenim ishodom otići na odmor, ali je Boka u prvom minutu sudijske nadoknade vremena ponovo došla do prednosti, a gol je postigao Dario Benedeto na centaršut Sebastijana Vilje.

Početak drugog poluvremena nije doneo mnogo uzbuđenja, da bi River u 61.

minutu došao do izjednačenja autogolom Karlosa Izikjerdosa koji je loše reagova na centaršu iz prekida sa oko 35 metara.

Do kraja susreta oba tima imala su nekoliko dobrih prilika da dođu do prednosti, a najbolju je propustio Benedeto u 90. minutu kada u situaciji "jedan na jedan" šutirao pravo u Armanija.

Revanš susret finala Kopa Libertadores igra se 24. novembra, a s obzirom da pravilo gola u gostima ne važi, možemo s pravom očekivati još jedan fantastičan meč bez previše kalkulacija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track