ŠPANIJA I ENGLESKA GOSTUJU NA MAKSIMIRU Dalić: Očekuju nas dve teške i atraktivne utakmice
Foto: Reuters

LIGA NACIJA

ŠPANIJA I ENGLESKA GOSTUJU NA MAKSIMIRU Dalić: Očekuju nas dve teške i atraktivne utakmice

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da u predstojećim utakmicama Lige nacija protiv Španije i Engleske očekuje od svoje ekipe da prikaže zajedništvo i zabeleži pobede kojima bi ostala u tri za prvo mesto u grupi.

"Čekaju nas dve teške i atraktivne utakmice. Mene posebno veseli ova prva protiv Španije, jer će to biti prva zvanična utakmica nakon Svetskog prvenstva na našem terenu. Očekujem puni Maksimir, sjajnu atmosferu i zajedništvo kakvo nas je krasilo za vreme SP-a. Naravno, očekujem i tri boda koja nas ostavljaju u trci za prvo mesto u grupi, ali i tri boda koja će nas održati medju nositeljima na skorašnjem žrebu za EP 2022. godine", rekao je Dalić, a prenosi agencija Hina.

Aktuelni svetski vicešampioni trenutno su na poslednjem mestu Grupe četiri s jednim bodom iz dve utakmice i potrebne su im pobede ukoliko žele da izbore plasman na završni fajnal-for na kojem će učestvovati četiri pobednika grupa elitnog razreda Lige nacija.

Hrvatska je u prvom meču sa Španijom izgubila sa 6:0, što je najteži poraz u istoriji. Dalić smatra kako je ekipa sada u mnogo boljem raspoloženju. ; "Mislim da smo u puno boljem raspoloženju i formi nego u onoj prvoj utakmici. Moramo tražiti revanš, ne osvetu, već pobedu i tri boda. Naši igrači su sada u boljem i kvalitetnijem stanju. Mi odlučujemo sami ;o ;sebi, potrebne su nam dve pobede", rekao je Dalić.

On nije želeo da priča o tom porazu, već je rekao da "vatreni" moraju da idu na pobedu i da pokušaju da kontrolišu utakmicu od početka. Osvrnuo se i na nešto slabije igre Luke Modrića na početku ove sezone.

"Modrić je sinoć namestio gol u pobedi Reala. On je svestan da su oscilacije normalne. Podigao je formu, znam da će biti pravi i da će biti vodja naše ekipe. Kada Real izgubi utakmicu odmah se traži krivica medju strancima, međutim, njegovi kvaliteti su poznati... On je najbolji na svetu", rekao je Dalić.

Selektor Hrvatske prošle nedelje dobio je nagradu za najboljeg trenera Evrope u izboru Udruženja evropskih fudbalskih trenera (AEFCA).

"Svaka nagrada je lepa, a ova mi je posebno draga jer je stigla od struke. Medjutim, nije to samo meni nagrada već i našim trenerima, igračima i celom hrvatskom fudbalu. To je rezultat reprezentacije u Rusiji", rekao je Dalić.

Reprezentacija Hrvatske ;ulazi u završnu nedelju takmičenja po grupama Lige nacija. Prvi meč igraju 15. novembra na stadionu Maksimir kada dočekuju Španiju, a tri dana gostuju Engleskoj na stadionu Vembli. Ukoliko ne ostvare dve pobede, selekcija Hrvatske će najverovatnije ispasti u niži rang takmičenja Lige nacija.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track