ZVEZDINA ZVEZDANA JESEN: Ben i Pavkov rešetaju, a Ebisilio najbolji asistent crveno-belih
Foto: Starsport©

OKOM STATISTIKE

ZVEZDINA ZVEZDANA JESEN: Ben i Pavkov rešetaju, a Ebisilio najbolji asistent crveno-belih

Fudbal -

Efikasna jesen fudbalera Zvezde u prvi plan je izbacila El Fardua Bena i Milana Pavkova kao dvojac koji je postigao skoro trećinu dosadašnjih pogodaka šampiona Srbije, ali zasluge za čak 60 lopti iza leđa protivničkih golmana pripadaju i crveno-belim pakerima.

Na vrhu klupske liste asistenata nalazi se Lorenco Ebisilio sa šest dodavanja koja su pretvorena u gol, a Holanđanina u stopu prate Marko Marin i Veljko Simić sa po jednom asistencijom manje, dok su po četiri puta golgetere uposlili El Fardu Ben i Miloš Degenek.

Uz pet asistencija na domaćoj sceni, Ebisilio je upisao i jednu u Ligi šampiona i to za prvi gol Crvene zvezde u elitnom takmičenju. Upravo Marin, strelac protiv Parižana, dao je svoj doprinos i u ispisivanju istorije protiv Liverpula odlično uposlivši Pavkova najpre iz kornera, ali i sedam minuta kasnije dodavanjem koje je visoki napadač posle sjajnog prodora i udarca pretočio u drugi pogodak.

Uprkos podacima koji potvrđuju njihovu nesebičnost, najbolji asistenti neretko i sami oprobaju udarac, pa je Ebisilio na vrhu liste i po udarcima ka golu rivala sa 44 šuta.

Ben je ka protivničkim golmanima loptu poslao 37 puta, dok treće mesto dele Simić i Pavkov sa po osam pokušaja manje. Da i ova statistička komparacija ne proteke bez defanzivaca pobrinuo sa Srđan Babić koji je igrač sa najvećim procentom udaraca koji završe u okviru gola uputivši 11 od 17 preciznih lopti što je 65 odsto.

Kad se sumiraju pogoci i asistencije najveće zasluge za dosadašnji učinak kluba iz Ljutice Bogdana u ofanzivi ima Ben sa 10 pogodaka i četiri asistencije, iza kojeg su Simić sa četiri pogotka i pet asistencija, a njih prate Marin (3+5) i Pavkov (7+1).

(FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track