Najnovije vesti

NI DANAS NIŠTA OD SUPERKLASIKA: Ponovo odloženo finale River - Boka! Novi termin još nije poznat (VIDEO)
Foto: Reuters

KADA ĆE PEHAR KOPA LIBERTADORES DOBITI VLASNIKA?

NI DANAS NIŠTA OD SUPERKLASIKA: Ponovo odloženo finale River - Boka! Novi termin još nije poznat (VIDEO)

Fudbal

Uprava argentinskog fudbalskog kluba Boka Juniors zatražila je da se odloži večerašnja revanš utakmica sa River Platom, u finalu Kupa Libertadores, a rukovodstvo Fudbalske federacije Južne Amerike je usvojilo zahtev.

Rivalima iz Buenos Ajresa je naloženo da se dogovore oko novog termina!

 

Utakmica velikih argentinskih rivala trebalo je da se odigra sinoć, ali je odložena za večeras od 21 čas, pošto su u Buenos Ajresu navijači Rivera napali autobus sa ekipom Boke, dok je prilazio stadionu Monumental.

 

Uprava Boke tražila je od južnoameričkih fudbalskih vlasti da preduzmu mere kako bi se utakmica odigrala pod "jednakim uslovima".

 

"Posle nasilja ispred stadiona i nakon što smo shvatili težinu i ozbiljnost posledica, Boka smatra da ti uslovi nisu ispunjeni i zatražila je dalje odlaganje utakmice", navodi se u saopštenju, preneli su britanski mediji.

 

U napadu na klupski autobus povređeno je sedam fudbalera Boke uglavnom zbog rasekotina od stakla i suzavca, a dvojica su primljena u bolnicu. Na fotografijama i snimcima iz svlačionice moglo se videti da se igrači teturaju i da su dezorijentisani.

 

Utakmica je trebalo da počne u subotu u 21 čas, pa je početak odložen za sat vremena, potom za 23:15, da bi zatim usledila odluka da se ipak odigra dan kasnije. Na kraju, na "Monumentalu" se neće igrati ni danas!

 

 

Prvi meč finala Kupa Libertadores pre dve nedelje završen je nerešeno 2:2.

Kup Libertadores je ekvivalent evropskoj Ligi šampiona.

 

 

(Beta, Foto: Reuters)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...