POČINJU DANI ODLUKE U LIGI ŠAMPIONA: Bajern čeka Benfiku, Ajaks gostuje AEK-u u Atini
Foto: Reuters

JUVENTUS ČEKA VALENSIJU

POČINJU DANI ODLUKE U LIGI ŠAMPIONA: Bajern čeka Benfiku, Ajaks gostuje AEK-u u Atini

Fudbal -

Prvi dan petog kola grupne faze fudbalske Lige šampiona može sutra da donese odluke o plasmanima u narednu fazu u grupama E, F, G i H.

Bajern Minhen i Ajaks su u najboljoj poziciji u Grupi E i već u utorak imaće priliku da obezbede plasmane u osminu finala tog takmičenja.

Bajern je lider sa 10 bodova, Ajaks ima dva manje, a sledi Benfika sa četiri, dok je AEK otpisan sa sva četiri poraza.

Nemački klub će u Minhenu dočekati Benfiku, dok će Ajaks gostovati AEK-u u Atini.

Mančester siti je u najboljoj poziciji u Grupi F i izvesno je da će igrati osminu finala, za šta mu je potreban samo bod u utakmici sa Lionom u Francuskoj.

Siti ima devet bodova, tri više od Liona, dok Hofenhajm sa tri i Šahtjor sa dva imaju male šanse da ugroze šampiona Engleske, ali su u prilici da dobrim rezultatima u poslednja dva kola odu ispred drugoplasiranog.

Roma i Real su pred plasmanom dalje iz Grupe G, pošto posle četiri utakmice imaju po devet bodova, pet više od trećeplasirane ekipe CSKA iz Moskve.

Upravo će se dve prvoplasirane ekipe međusobno sastati u Rimu i u slučaju nerešenog rezultata bi obe bile pred osminom finala, dok bi pobednik obezbedio prolaz.

Viktorija Plzenj ima bod posle četiri kola i jedino može da se nada trećem mestu i nastavku takmičenja u Ligi Evropa, na šta će uticati predstojeća utakmica protiv CSKA u Moskvi.

Najneizvesnije je u Grupi H, gde Juventus vodi sa devet bodova, dva više od Mančester junajteda i četiri od Valensije. Jang Bojsi sa bodom su pred eliminacijom.

Juventus će dočekati Valensiju, dok će Junajted u Mančesteru igrati protiv Jang Bojsa i imaće priliku da napravi veliki korak ka plasmanu u narednu fazu.

Dueli AEK - Ajaks i CSKA - Viktorija počeće u utorak u 18.55, dok će se ostale utakmice igrati od 21.00.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track