BLEKI OPET U CRNO-BELOM: Nikola Milenković u Juventusu?!
Foto: Profimedia

Srbin na ceni

BLEKI OPET U CRNO-BELOM: Nikola Milenković u Juventusu?!

Fudbal -

Srpski reprezentativac iz redova Fjorentine mogao bi da zaigra u bojama svog Partizana jer torinski klub pažljivo prati svaki njegov korak u Seriji A.

Nikola Milenković zahvaljujući igri u Fjorentini lagano preuzima primat najpoželjnijeg mladog fudbalera iz Serije A od svog zemljaka Sergeja Milinković-Savića. Na sutrašnjem (18.00) meču s Juventusom u Firenci biće pod posebnom prismotrom, jer Mančester junajted odavno prati svaki njegov korak, ali mediji na "čizmi" tvrde da se u trku vraća i Juventus.

foto: Reuters

Prema pisanju italijanskog novinara Romea Agrestija, koji godinama prati dešavanja u Juventusu, sportski direktor kluba Fabio Paratići proveriće kakve su sposobnosti mladog Srbina kada igra protiv najboljih igrača u Italiji, posle čega će dobiti pravu sliku njegovog napretka od selidbe iz Humske u redove ljubičastih.

Paratići je, naime, počeo da prati Milenkovića od prvog nastupa za Partizan, ali se dalje od detaljnog skautiranja nije otišlo, pa je neodlučnost Juventusa iskoristio Pantaleo Korvino, direktor Fjorentine.

Ako trener "stare dame" Masimilijano Alegri ostane dosledan svojoj formaciji 4-3-3, to će Milenkoviću doneti najteži test u klupskoj karijeri, jer će naspram sebe imati sjajnog Kristijana Ronalda, kome se naizmenično po levoj strani pridodaju Francuz Matuidi i Brazilac Aleks Sandro.

Stop za Ronalda

Zaustavljanjem Juventusovog trija na svojoj desnoj strani, Milenković bi verovatno sebi obezbedio kartu za ulazak u ekskluzivno društvo bogatih klubova, iako ga, prema njegovim rečima, priče o transferu u ovom momentu ne interesuju. - Priče o prelaznom roku me ne dodiruju. Mislim jedino na Fjorentinu, tim s kojim imam višegodišnji ugovor. Cilj mi je da zaigramo u Evropi i od toga ne odustajem - rekao je Milenković.

BROJKE

5,2 miliona evra plaćen je prelazak iz Partizana u Fjorentinu

25 miliona je trenutna vrednost na tržištu prema Transfermarktu

40

miliona evra je donja granica obeštećenja za odlazak iz Firence

Kako Fjorentina izvlači korist od pojačanja iz Partizana

Igrač Otkup Transfer Klub Stevan Jovetić 8 m 26 m Mančester siti Matija Nastasić 2,5 m 15,2 m Mančester siti Adem Ljajić 6,8 m 12 m Roma

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track