MORBIDNA OBJAVA ŠOKIRALA SVET Irski klub ubio fudbalera kako bi odložio derbi utakmicu: Kolega sa posla mi je javio da sam mrtav, morao sam da smirujem majku
Foto: Profimedia

šta još čuti nećemo

MORBIDNA OBJAVA ŠOKIRALA SVET Irski klub ubio fudbalera kako bi odložio derbi utakmicu: Kolega sa posla mi je javio da sam mrtav, morao sam da smirujem majku

Fudbal -

Irski nižerazredni klub šokirao je fudbalsku javnost neviđenom glupošću.

Naime, Balibrak je trebao da igra sa Arklovom, ali je taj meč odložen jer su iz Balibraka javili tragičnu vest da je njihov igrač Fernando Nuno La Fuente smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći.

Naravno da je utakmica odmah odložena, a liga je ostala u šoku zbog pogiblje mladog igrača.

Svi su slali pisma sa najdubljim izrazima saučešća klubu i porodici preminulog igrača, ali se on se pojavio u Španijij, živ i zdrav.

Otkriveno je da je klub lažirao njegovu smrt kako bi odložio susret koji im se baš i nije igrao. Vodstvo lige pokrenulo je istragu.

"Želimo da objavimo kako je informacija o smrti Fernanda Nuna La Fuentea neutemeljena. Liga je postupila u dobroj nameri. Drago nam je da čujemo kako je La Fuente živ i zdrav, a sada se nalazi u Španiji. Sarađivaćemo sa svima u istrazi ovog slučaja", poručilo je rukovodstvo lige.

O slučaju su se oglasili i iz kluba. Oni tvrde kako je kriva samo jedna osoba.

"Pojedinac je zaslužan za novonastalu situaciju. On ima privatnih problema za koje niko u klubu nije znao. Razrešen je svih dužnosti", poručili su iz Balibraka.

Oglasio se i "mrtvac" La Fuente koji kaže kako je za prevaru znao, Ali nije mislio da će biti "ubijen".

"Znao sam da će biti neka priča o meni, ali mislio sam da će biti izmišljeno da sam slomio nogu. Bio sam kući posle posla i igrao video - igre kad sam dobio poziv od kolege koji mi je rekao da sam postao slavan. Tako sam saznao da sam mrtav", rekao je La Fuente jednoj radio stanici i dodao:

"Čim sam saznao poslao sam im pismo, a oni su se odmah izvinili. To je jako ozbiljna situacija, ali meni je pomalo smešna jer nisam zapravo mrtav i niko nije povređen. Moja supruga je imala nekoliko poruka na Fejsbuku, ali sve je znala pa se nije prepala. Jedino sam morao mamu odmah nazvati da ne brine", kroz smeh je zaključio La Fuente.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track