DŽENTLMENA U KOPAČKAMA ČITAVA PLANETA I DANAS CITIRA: Drag je svim ljubiteljima fudbala, a društvene mreže su mu ODUZELE ŽIVOT! (VIDEO)
Foto: Reuters

NA DANAŠNJI DAN

DŽENTLMENA U KOPAČKAMA ČITAVA PLANETA I DANAS CITIRA: Drag je svim ljubiteljima fudbala, a društvene mreže su mu ODUZELE ŽIVOT! (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan 1960. godine rođen je jedan od najboljih engleskih fudbalera Gari Linker.

Gari Vinston Lineker bio je uspešan napadač reprezentacije Engleske za koju je odigrao 80 utakmica i postigao 48 golova. Sa reprezentacijom je igrao na svim velikim takmičenjima od 1986. do 1992. Svoju karijeru za započeo u Lester sitiju, a u svojoj karijeri je igrao za Everton, Barselonu, Totenhem i Nagoju Grampus Ejt. Dva puta je izabran za najboljeg engleskog fudbalera, 1986. i 1992.

DŽENTLMEN U KOPAČKAMA

U svojoj karijeri Lineker nikada nije dobio žuti ni crveni karton zbog čega je dobio nadimak "džentlmen u kopačkama". Na Svetskom prvenstvu 1986. u Meksiku Lineker je sa 6 golova bio najbolji strelac prvenstva. Najveći uspeh sa reprezentacijom je ostvario na Svetskom prvenstvu 1990. u Italiji kada je Engleska u polufinalu poražena od kasnijeg šampiona Nemačke posle izvođenja jedanaesteraca, a Lineker je završio prvenstvo sa 4 gola.

I POSLE FUDBALA - FUDBAL

Od 1995. radi za Bi-Bi-Si kao sportski novinar 10. Rečenica koja se pamti - Lineker je čuven i po rečenici koja često pominje u medijima: "Fudbal je igra u kojoj 22 čoveka trči za loptom i u kojoj jedan sudija pravi niz grešaka, a na kraju uvek pobede Nemci".

TVITER MU ODUZEO ŽIVOT

Više od 1.300.000 pratilaca na Tviteru imao je Geri Lineker, nekadašnji fudbalski reprezentativac Engleske a danas kolumnista nekoliko listova i sajtova, kada je odlučio da se povuče sa njega.

Lineker je u izjavi za Dejli mejl naglasio da mu je drago što je imao toliko ljudi koje je interesovalo njegovo mišljenje za sve, ali da je ugasio profil jer je internet "upropastio njegov život".

"Uvideo sam da je Tviter na putu da mi oduzme život. Nema nikakvog drugog razloga za to što sam se povukao", rekao je Lineker koji ima četiri sina i razveden je. Na posletku, linker se vratio na društvene mreže gde je nastavio da komentariše dešavanja u fudbalu na radost brojnih pratilaca.

LEGENDARNA IZJAVA

Lineker je čuven i po rečenici koja često pominje u medijima:

"Fudbal je igra u kojoj 22 čoveka trči za loptom i u kojoj jedan sudija pravi niz grešaka, a na kraju uvek pobede Nemci".

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track