SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA GRUPNE FAZE LIGE ŠAMPIONA: Dušan Tadić overio prolaz Ajaksa, Ronaldo ponižen od Bojsa! Lion posle drame u Kijevu do osmine finala! (VIDEO)
Foto: Reuters

ludnica

SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA GRUPNE FAZE LIGE ŠAMPIONA: Dušan Tadić overio prolaz Ajaksa, Ronaldo ponižen od Bojsa! Lion posle drame u Kijevu do osmine finala! (VIDEO)

Fudbal -

Odigrane su sve utakmice grupne faze Lige šampiona.

Poznati su svi učesnici nokaut faze najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi, kao i novi učesnici Lige Evrope koji će kao trećeplasirani u svojim grupama prezimiti u Evropi.

Klubovi koji su se plasirali u osminu finala Lige šampiona: Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Barselona, Totenhem, PSŽ, Liverpul, Porto, Šalke, Real Madrid, Roma, Bajern, Ajaks, Juventus, Mančester junajted, Mančester siti, Lion.

Klubovi koji su prošli u Ligu Evrope kao trećeplasirani u svojim grupama: Klub Briž, Inter, Napoli, Galatasaraj, Viktorija Plzen, Benfika, Valensija, Šahtjor.

Žreb za nokaut fazu takmičenja biće održan 17. decembra u Nionu.

Fudbaleri Ajaksa i Bajerna iz Minhena odigrali su večeras nerešeno 3:3 u utakmici šestog, poslednjeg kola Grupe E Lige šampiona.

U uzbudljivom meču, Bajern je poveo golom Roberta Levandovskog u 13. minutu, ali je Ajaks potom preokrenuo rezultat golovima Dušana Tadića.

Tadić je prvo zatresao mrežu Bajerna u 61. minutu, a onda i sa bele tačke u 82.

Samo četiri minuta kasnije sudija je ponovo pokazao na belu tačku, ali ovog puta na suprotnoj strani terena. Siguran izvodjač jedanaesterca bio je Levandovski.

Prednost Bajednu doneo je Kingsli Koman u 90. minutu, a kada je izgledalo da je sve rešeno mrežu nemačkog kluba zatresao je Nikolas Taljafiko.

Oba tima su meč završila sa desetoricom igrača pošto su crvene kartone dobili Maksimilijan Vober i Tomas Miler.

U drugom meču te grupe Benfika je na svom terenu pobedila AEK sa 1:0 golom Aleksa Grimalda u 88. minutu.

Bajern je, na kraju, takmičenje u grupi završio kao prvi sa 14 bodova, Ajaks je drugi sa 12 i ta dva kluba igraće u osmini finala Lige šampiona. Benfika je treća sa sedam bodova i takmičenje nastavlja u Ligi Evropa, dok je AEK poslednji bez ijednog osvojenog boda.

Žreb za narednu fazu Lige šampiona je na programu 17. decembra.

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom terenu ekipu Hofenhajma sa 2:1, u utakmici poslednjog kola Grupe F Lige šampiona.

Nemački tim je poveo u 16. minutu golom Andreja Kramarića sa penala, na 1:1 je izjednačio Leroj Sane u sudijskog nadoknadi prvog poluvremena, a isti igrač je postavio konačan rezultat u 61. minutu.

U drugom meču te grupe Šahtjor i Lion su odigrali nerešeno 1:1. Žunior Moraeš je doneo prednost ukrajinskoj ekipi u 22. minutu, a izjednačio je Nabil Fekir u 65.

Kao prvi iz ove grupe u osminu finala ide Mančester siti koji je sakupio 13 bodova, a u nokaut fazu Lige šampiona će i Lion sa osam osvojenih bodova.

Šahtjor je sakupio šest bodova i kao trećeplasirani takmičenje nastavlja u Ligi Evropa, dok se Hofenhajm oprostio od evropskih takmičenja.

Fudbaleri moskovskog CSKA pobedili su večeras u gostima ekipu Real Madrida sa 3:0 u poslednjem kolu Grupe G Lige šampiona, ali su i ipak ostali bez proleća u Evropi.

Pobedu ruskom timu u Madridu doneli su golovima Fjodor Čalov u 37, Georgij Šenikov u 43. i Arnor Sigurdson u 73. minutu.

Ovo je bio najteži poraz koji je Real doživeo na svom stadionu u evropskim takmičenjima.

CSKA i pored ubedljive pobede neće igrati u nokaut fazi Lige Evropa, pošto je u drugom meču te grupe Viktorija na svom terenu slavila protiv Rome sa 2:1.

Strelci za pobednički tim bili su Jan Kovarik u 62. i Tomaš Čori u 72. minutu, dok je jedini gol za Romu postigao Džengiz Under u 68. minutu.

Real je takmičenje u grupi završio na prvom mestu sa 12 bodova, dok je drugoplasirana Roma osvojila devet. Viktorija je treća sa sedam bodova, koliko ima i CSKA, ali će u Ligi Evropa igrati češki tim.

Fudbaleri Jang Bojsa pobedili su večeras na svom terenu ekipu Juventusa sa 2:1, u utakmici poslednjeg kola Grupe H Lige šampiona.

Dvostruki strelac za švajcarsku ekipu bio je Gijom Oaro, u 30. minutu iz penala i u 68, dok je jedini gol za Juventus postigao Paulo Dibala u 80. minutu.

Istim rezultatom slavila je i Valesnija protiv Mančester sitija.

Soler je u 17. minutu doneo prednost Valensiji, da bi u 47. Fil Džons pogodio svoju mrežu. Junajted je ublažio poraz pogotkom Markusa Rašforda u 87. minutu.

Juventus je i pored poraza prvi na tabeli Grupe H sa 12 bodova, dok je Junajted drugi sa deset. Valensija je takmičenje završila na trećem mestu sa osam bodova i igraće u Ligi Evropa, dok je Jang Bojs poslednji sa četiri osvojena boda.

TOK MEČEVA:

DRUGO POLUVREME:

95. minut - Ajaks ponovo izjednačio rezultat protiv Bajerna.

90. minut - Bajern ponovo vodi protiv Ajaksa. Kingsli Koman je strelac.

87. minut - Rašford postiže počasni gol za Mančester.

88. minut - Grimaldo postiže gol za Benfilu i donosi prednost svom timu protiv AEK-a.

87. minut - Levandovski ponovo poravnava rezultat.

81. minut - Tadić sa penala preokreće rezultat. Ovo je njegov drugi gol na meču.

80. minut - Dibala smanjuje zaostatak Juventusa.

75. minut - Miler dobija direktan crveni karton. Bajern do kraja sa igračem manje. Ajaks je pre nekoliko minuta takođe dobio crveni.

68. minut - Jang Bojs udvostručuje prednost protiv Juventusa.

65. minut - Lion poravnava rezultat protiv Šahtjora. Fekir je strelac.

67. minut - Crveni karton Veberu, Ajaks ostaje sa igračem manje.

62. minut - Tadić poravnava rezultat na meču sa Bajernom.

61. minut - Sane donosi preokret Sitiju.

47. minut - Fil Džons postiže autogol.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završena su prva poluvremena na svim utakmicama.

45. minut - Liroj Sane poravnava rezultat protiv Hofenhajma sjajnim golom.

28. minut - Horau donosi prednost Jang Bojsima sa bele tačke.

22. minut - Šahtjor vodi protiv Valensije na svom terenu protiv Valensije.

17. minut - Valensija vodi na svom terenu portiv Mančester junajteda. Soler je strelac za Slepe miševe.

16. minut - Kramarić sa penala donosi prednost Hofenhajmu u Mančesteru.

13. minut - Levandovski dovodi u prednost Bajern na meču sa Ajaksom.

1. minut - Utakmice su počele!

Grupa E: Ajaks – Bajern 3:3 Benfika – AEK 1:0 Grupa F: Šahtjor – Lion 1:1 M. Siti – Hofenhajm 2:1 Grupa H: Valensija – M. Junajted 2:1 Jang Bojs – Juventus 2:1

Fudbaleri Šahtjora i Olimpik Liona igraju u Kijevu na Olimpijskom stadionu, domaćinu je potrebna pobeda, dok Francuze i remi vodi među najboljih 16 ekipa u Evropi.

U drugom meču ove Grupe F Mančester siti dočekuje Hofenhajm, koji bi u slučaju senzacionalne pobede u Engleskoj, a poraza Šahtjora, mogao do Lige Evrope.

U Grupi E Bajern gostuje Ajaksu u meču koji odlučuje o prvom mestu. Bavarcima je dovoljan remi u Amsterdamu jer ima dva boda više uoči ovog meča. U drugoj utakmici grupe Benfika i AEK igraju revijalni meč jer su Portugalci obezbedili LE. U Grupi H Juventus i Mančester junajted se bore za prvu poziciju. "Stara dama" ima dva boda više, ali mora da pobedi Jang Bojs u gostima jer Junajted ima bolji međusobni skor. Ipak, "Crvenim đavolima" neće biti lako da u Valensiji zabeleže neophodan trijumf, iako su "Slepi miševi" osigurali treće mesto i proleće u drugom UEFA takmičenju. Ranije su odigrani mečevi u Grupi G gde su Real i Roma pre ovog kola obezbedili osminu finala, i to Španci kao prvi, a Italijani kao drugi u grupi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track