Najnovije vesti

MARKO MIŠKOVIĆ SE OGLASIO POSLE NEZAPAMĆENOG SKANDALA U KRUŠEVCU: Izvinjavam se bivšoj supruzi i porodici Nenada Lalatovića zbog uvreda! To mu, međutim, ne daje za pravo da vređa i ponižava damu! (VIDEO)
Foto: Vlada Sporčić

PREDSEDNIK FK NAPREDAK ODGOVORIO

MARKO MIŠKOVIĆ SE OGLASIO POSLE NEZAPAMĆENOG SKANDALA U KRUŠEVCU: Izvinjavam se bivšoj supruzi i porodici Nenada Lalatovića zbog uvreda! To mu, međutim, ne daje za pravo da vređa i ponižava damu! (VIDEO)

Fudbal

Predsednik FK Napredak Marko Mišković reagovao je povodom incidenta na stadionu pod Bagdalom na konferenciji za medije posle utakmice sa niškim Radničkim.

Do incidenta je došlo kada je portparol domaćeg kluba postavila pitanje Nenadu Lalatoviću kome je tokom utakmice pokazao srednji prst, na šta je trener Radničkog burno reagovao, a totalni haos je nastao kada se žestokim psovkama umešao jedan od prisutnih.

Zbog svih dešavanja oglasio se i predsednik FK Napredak Marko Mišković čije vam saopštenje prenosimo u celosti:

"Osećam potrebu da se vezano za jučerašnje nasilničko ponašanje prema portparolki kluba Valentini Vasić i incidenta na konfereniciji za štampu, nakon utakmice FК Napredak i FК Radnički Niš obratim kako javnosti, tako i lično Nenadu Lalatoviću.

FК Napredak i ja lično najoštrije osuđujemo ponašanje novinara Stevana Milutinovića odnosno njegov verbalni napad na gospodina Lalatovića. Imajući u vidu insinuacije u javnosti da je reč o huliganu naglašavamo da je ovaj gospodin, čije ponašanje najoštrije osuđujemo i ograđujemo se, novinar lokalnog portala kladza.com koji je i ranije dolazio na utakmice i konferencije sa novinarskom akreditacijom i izveštavao o radu FК Napredak. Vezano za postupke ovog lica spremni smo na svaku vrstu saradnje sa nadležnim organima FSS, ali i državnim organima, pa čak i na eventualne posledice po sam klub. S tim u vezi obaveštavamo javnost da FК Napredak namerava da sam inicira pokretanje postupaka pred nadležnim organima radi utvrđivanja eventualne odgovornosti novinara Stevana Milutinovića, ali i gospodina Lalatovića.

Кoristim ovu priliku da se javno izvinim bivšoj supruzi i porodici gospodina Lalatovića za uvrede koje su pretrpeli na stadionu u Кruševcu jer se osećam lično odgovornim kao domaćin, a posebno imajući u vidu da je bivša supruga gospodina Lalatovića rođena sestra mog kuma Stefana Babovića i moja lična i porodična prijateljica. Takođe, apelujem na navijače i simpatizere FК Napredak da ne vređaju učesnike utakmica, a naročito članove njihovih porodica i da svojim ponašanjem daju primer sportskog navijanja i gostoprimstva.

foto: Foto: Starsport©, Vladimir Šporčić

Međutim, ovi događaji ne daju za pravo Nenadu Lalatoviću da vređa i ponižava damu, portparolku kluba, koja časno i pošteno obavlja svoj posao. Ne znam šta je podstaklo gospodina Lalatovića da mene lično vezuje za ovaj događaj primedbom upućenom portparolki „jel te to naučio ovaj što nije došao na utakmicu“.

Funkcija predsednika kluba koju časno i pošteno obavljam mi daje za pravo da ne prisustvujem svakoj utakmici na šta sam se odlučio iz razloga jako dobro poznatih i gospodinu Lalatoviću i srpskoj fudbalskoj javnosti.

Moje prisustvo utakmicama FК Napredak nije obavezujuće ni po jednom pravilniku FSS-a i UEFA-e. Pored toga postavlja se pitanje da li sam na više utakmica u jesenjoj polusezoni bio ja, kao predsednik kluba u ostavci, ili gospodin Lalatović kao šef stručnog štaba. Srpskoj javnosti je dobro poznato da ovo nije prvi incident gospodina Lalatovića, a dokle će se tolerisati takvo ponašanje na Srpskim stadionima treba da odluče nadležni organi FSS-a.

foto: Zorana Jevtić

Smatram da svojim radom i svojim izjavama nisam dao nikakvog povoda da me gospodin Lalatović dovodi u kontekst ovoga što se dogodilo na konferenciji, naročito zbog činjenice da se lično poznajemo i da smo sarađivali. Podsetio bih gospodina Lalatovića da je FК Napredak u momentu njegovog angažovanja zauzimao osmu poziciju na tabeli, te stoga ne znam s kim se gospodin Lalatović borio za opstanak. U FК Napredak je došao kao neafirmisan trener, a FК Napredak i ja kao Predsednik kluba smo mu dozvolili, upravo radi njegove lične afirmacije, da pređe u FК Crvena Zvezda bez naknade iako je imao važeći ugovor.

Fudbal je prelepa igra koja treba da bude izvor pozitivne energije, a ne arena za individualne obračune, gospodine Lalatoviću", stoji u saopštenju koje je potpisao Marko Mišković.

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...