CRVENO-BELI PODVUKLI CRTU NA KRAJU 2018: Godina za ponos Delija! Dominacija u Srbiji, bez poraza u Superligi
Foto: Starsport©

ISTORIJSKI REZULTATI

CRVENO-BELI PODVUKLI CRTU NA KRAJU 2018: Godina za ponos Delija! Dominacija u Srbiji, bez poraza u Superligi

Fudbal -

U Crvenoj zvezdi su podvukli crtu - 2018. godina je za ponos!

Proleće u Evropi, osvojena Superliga, ulazak u Ligu šampiona, ubedljivo osvojena jesena titula.

U analizi na zvaničnom sajtu crveno-belih kaže se:

"Godina na izmaku je za ponos i najlepšće sećanje svih zvezdaša, o čemu govore uspesi, istorijski rezultati, kao i podatak da nemamo poraz u 2018. na domaćoj sceni".

Navodi se da su fudbaleri pod komandom Vladana Milojevića blistali.

"Igrali su evropsko proleće, odnosno nokaut fazu Lige Evrope, osvojili titulu šampiona Srbije za sezonu 2017/2018, plasirali se u grupnu fazu Lige šampiona i nastavili superligaški niz za pamćenje".

Matematika je jasna - Zvezda je u 2018. dobila 33 od ukupno 36 prvenstvenih utakmica, uz tri remija i bez ijednog poraza.

"Ove jeseni smo ostvariil 19 trijumfa na 21 meču. Poslednji put je Zvezda kalendarsku godinu bez poraza završila 2000. pod vođstvom Slavoljuba Muslina".

Sa "Marakane" poručuju da će se godina na izmaku dugo pamtiti i prepričavati.

"Koliki uspeh smo ostvarili govori i to da je u Evropi, pored Crvene zvezde, kalendarsku godinu bez poraza u domaćem šampionatu uspeo da zabeleži samo još estonski Kalju Nome. Aktuelni niz od 21 prvenstvene utakmice bez poraza, računajući samo tekuću sezonu, prate Salcburg sa 15 pobeda i tri remija, slede Juventus (15-1-0), odnosno Liverpul (14-3-0) i PSŽ (14-2-0) iz najjačih liga, uz pomenuti klub iz Estonije. Zvezdin kalendarski niz bez poraza u Superligi započet je u februaru pobedom nad Javorom sa 3:0, preko trofejnog finiša prošle sezone, uz uspešan prvi deo tekuće zaključen trijumfom na gostovanju Čukaričkom sa 2:1 u smiraj godine".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track