VISOKE AMBICIJE NA KROVU: Trener Voždovca izneo planove za nastavak sezone
Foto: Starsport©

sumirana godina

VISOKE AMBICIJE NA KROVU: Trener Voždovca izneo planove za nastavak sezone

Fudbal -

Trener Fudbalskog kluba Voždovac Dragan Aničić je pre dva meseca seo na klupu Zmajeva, sa Voždovcem je imao dinamičnu sezonu, nova godina će doneti neki novi Voždovac.

"Moje impresije prilikom dolaska u klub su veoma pozitivne. Funkcionisanje kluba je za čistu desetku, a odnosi među zaposlenima i igračima su perfektni", rekao je Aničić.

On je naveo da je sve što je očekivao od kluba ispunjeno.

"Prijatno se osećam u Voždovcu i što sam duže vreme na 'krovu', sve je veća pozitivna energija. Stanje u ekipi nije bilo sjajno, ali napravili smo određeni pomak u pozitivnom smislu. Igra na terenu je bila odlična, ali rezultati je nisu pratili. Nisam od ljudi koji traže alibi u rezultatima, ali očekujem veći uspeh i bolji plasman na proleće. Isključivo se bavimo fudbalom i verujemo u ono što radimo", naglasio je Aničić.

On je naveo da "nije mađioničar", ali da je klub na dobrom da ostvari bolji plasman u drugom delu sezone.

"U godinu dana Voždovac je ostao bez Popovića, Ivkovića, Filipovića, Putinčanina, Gajića, Georgijevića, svi oni su bili nosioci igre, trebalo je vremena da zamene uđu u sistem i da se nadomesti njihov odlazak. Dolazi nam prelazni rok i tražićemo igrače za pozicije na kojima je neophodno da se pojačamo, ali i da dovedemo igrače koji mogu da materijalizuju sve što napravimo u toku igre, odnosno igrače sa odličnim realizatorskim sposobnostima. Na proleće očekujem Voždovac koji će imati agresiju i čvrstinu u igri. Voždovac će biti prepoznatljiv i po igri i po disciplini na terenu, a i rezultati će biti bolji" ocenio je trener Zmajeva.

On je naveo da Voždovac očekuju odlični uslovi u Beogradu za sprovođenje priprema, a da se zatim sele u Tursku.

"U traženju protivnika insistirao sam na jakim ekipama, jer samo tako možemo da napredujemo. Ne bežimo od pobeda i nema alibija u tim utakmicama. I na prijateljskim mečevima ćemo ići da napravimo dobar rezultat, jer imamo visoke ambicije. Hoćemo u tim susretima da vidimo pravu sliku tima i gde je naš nivo u poređenju sa jakim svetskim ekipama. Cilj priprema i jeste da vidimo šta nam je potrebno u nastavku sezone", objasnio je Aničić.

Voždovac je do 09. januara na pauzi.

"Želim Voždovcu pune tribine. Uveren sam i da će Voždovac nastaviti poštenim putem kojim je krenuo, jer je put dobar. Želim i dobar fudbal koji krasi Zmajeve. Svim navijačima želim puno sreće i zdravlja i da se još više radujemo zajedno novim pobedama. Svim ljubiteljima fudbala želim uspešnu i srećnu Novu godinu, kao i Božićne praznike" zaključio je Dragan Aničić.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track