ŠAMPIONSKA TRKA SE NASTAVLJA! Gvardiola: Svaka utakmica je kao finale!
Foto: AP

premijer liga

ŠAMPIONSKA TRKA SE NASTAVLJA! Gvardiola: Svaka utakmica je kao finale!

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je "svaka utakmica finale", nakon što je njegova ekipa pobedila lidera šampionata Liverpul i smanjila zaostatak na četiri boda u Premijer ligi.

Aktuelni šampion Siti je sinoć na svom terenu pobedio Liverpul sa 1:2 i naneo mu prvi poraz u Premijer ligi u ovoj sezoni.

"Znali smo da ćemo ako pobedimo biti u trci za titulu u Premijer ligi, a da će biti sve gotovo ako izgubimo. Ne sećam se ovako teške lige. Ima toliko velikih ekipa koje se bore za titulu. Blizu smo, svaka utakmica je finale", rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.

Liverpul je u slučaju pobede mogao da "pobegne" na 10 bodova prednosti i borba za titulu bi bila praktično rešena, ali je sada zaostatak četiri boda. Siti je poveo golom Serhija Aguera, izjednačio je Roberto Firmino, a pobedu šampionu doneo je Liroj Sane.

"Oni su lideri, imaju četiri boda više, ali smo smanjili zaostatak. Poštujem ono što radi Totenhem, u poslednjih nekoliko utakmica Mančester junajted se vratio i naravno tu su Čelsi i Arsenal sa novim trenerima. Jirgen Klop se neće složiti, ali ovo je za Premijer ligu dobar rezultat", naveo je Gvardiola.

Gvardiola je posebno pohvalio veznog igrača Bernarda Silvu, koji je asistirao kod prvog gola, ali je i pretrčao najviše na terenu - 12,93 kilometara.

Mančester siti saopštio je da nijedan igrač u Premijer ligi ove sezone nije toliko pretrčao.

"Sve je uradio. On je najniži ali je pokazao da ne moraš da budeš najviši i najsnažniji da bi igrao fudbal. On je neverovatan. Dugo nisam video da je neko tako odigrao. Bio je čist i lukav, bilo mu je dobro i protiv Virdžila van Dajka. Pobedili smo neverovatan tim. Bili smo izvanredni od prvog minuta. Srećni smo što smo smanjili zaostatak, sve je otvoreno", rekao je Gvardiola.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track