TEK ŠTO SU STIGLI, VEĆ SU MORALI NA TEREN: Naporan prvi trening crveno-belih na Kipru (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

JAKO OD STARTA

TEK ŠTO SU STIGLI, VEĆ SU MORALI NA TEREN: Naporan prvi trening crveno-belih na Kipru (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u ponedeljak popodne odradili su prvi trening po dolasku u Pafos i tako započeli ovu fazu priprema.

Prvi radni dan zimskih priprema van Beograda bliži se kraju. Fudbaleri šampiona Srbije odradili su od 17 časova uvodni trening na Kipru i na stadionu „Stelos Kurjakidis“ započeli bazični deo rada za prolećni deo sezone.

Crveno-beli su bili orni za rad i pored tmurnog vremena i kiše, što nije smetalo stručnom štabu i pulenima Vladana Milojevića koji su na terenu proveli skoro sat i po vremena.

Odmah im je objasnio šta je cilj prvog treninga u Pafosu i u pitanju nije bio samo „suv“ rad bez lopte, naprotiv. Iako je kondicija u prvom planu tokom ovog dela zimskih priprema, takođe je i lopta prisutna.

Počelo se laganim trčanjem oko terena koje je poveo kondicioni trener Ivan Vučetić, petorica golmana su pod komandom Dušana Gašića imala svoj ritam, a zatim se prešlo na vežbe zagrevanja.

Uvodni rad je podrazumevao razgibavanja i zagrevanje kroz takozvane vežbe mobilnosti koje su veoma bitne za ovu fazu priprema. Nakon toga se prešlo na pas igru i vežbe dodavanja uz istrčavanja oko zamišljenih rivala kroz aerobni režim rada.

Posle toga je fokus bio na uvežbavanju poseda lopte u sesijama, potom uz ograničen broj dodira sa loptom i za kraj je ostavljena intervalna igra na dva gola. Stručni štab uvek striktno vodi računa o svim detaljima kako bi ekipa bila najspremnija za izazove koji je očekuju u drugom delu sezone.

- Tako je, bravo momci. To je dobro, 'ajmo još malo - odzvanjale su reči Vladana Milojevića.

Sa treninzima u Pafosu naši fudbaleri nastavljaju u utorak od 9:30.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track