Igor Štimac: Idemo u rat protiv zlih Srba!

Bolesnik priziva krv

Igor Štimac: Idemo u rat protiv zlih Srba!

Fudbal -
Dok nosimo dres, moramo biti svesni sećanja na one koji su bili na prvim linijama u ratu, tvrdi selektor Hrvata

Idiot!Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac već prvog radnog dana opravdao je epitet bolesno opterećenog čoveka. Štimac, koji je nebrojeno puta pokazao netrpeljivost prema Srbima, a naročito našem sadašnjem selektoru Mihajloviću, poručio je hrvatskim reprezentativcima da ih sprema za rat.- U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu morate da budete kao naši vojnici u ratu! Posebno u duelima sa Srbijom! Naš nacionalni naboj ne sme biti slabiji ni protiv ostalih - rekao je Štimac, posebno se osvrnuvši na ratna zbivanja na prostorima bivše SFRJ.- Dok nosimo dres, moramo biti svesni sećanja na one koji su bili na prvim linijama u ratu. Moramo se boriti kao oni. Ovo je najteža grupa otkako nastupamo u kvalifikacijama. Favoriti smo i tako ćemo se ponašati. Svi znamo šta nose mečevi sa Srbijom, tu ćemo pokazati kvalitet, ne potencijal - kazao je Štimac.Podsetimo da su selektor hrvatske reprezentacije i Mihajlović poslednjih godina imali dosta verbalnih sukoba.

Petković: Dalje sport od politike- Naše novine daju veliki prostor Štimcu i Mihajloviću i njihovom sukobu od pre 20 godina. Treba prestati s tim. Eto, mi u Srbiji odnosimo se prema Štimcu kao da je Murinjo. Čovek se dugo nije bavio trenerskim poslom, a kod nas je zastupljen kao da je vrhunski stručnjak. Sport je apolitičan, stvari treba da se smiruju, a ne da se podižu tenzije. Da se više okanemo prvih i drugih linija, da ih više ne upoređujemo s fudbalom, da ne dolivamo so na ranu ljudima sa obe strane koji su propatili u ratu - rekao je Ilija Petković.

Savić: Jeftini poeni- Ta izjava nema veze s fudbalom. Ako Štimac misli da će zbog toga postati popularan ili dobiti neki poen kod svojih navijača, neka mu. To pozivanje na rat nije u duhu fer-pleja - rekao je Dušan Savić.

Šoškić: Lupeta - To što je Štimac rekao može da izjavi samo malouman čovek! Mislim da je sve to sračunato kazao kako bi napravio nervozu kod nas, jer je očigledno da je kod njega veliki strah od Srbije. Ne mogu da shvatim da neko može tako da lupi... Dosta više gledanja preko nišana. Šta naši momci poput Markovića, Ljajića i Lazovića znaju o ratu jer su pre 20 godina bili deca, ili se nisu bili ni rodili - rekao je Milutin Šoškić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja