U HUMSKOJ SLAVE VELIKU POBEDU Apelacioni sud odlučio: Stadion ostaje Partizanu!
Foto: Dado Đilas

PONIŠTENA PRESUDA VIŠEG SUDA

U HUMSKOJ SLAVE VELIKU POBEDU Apelacioni sud odlučio: Stadion ostaje Partizanu!

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da je stadion u Humskoj pravosnažno ostao u svojini Sportskog društva.

"Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan ima čast i osobito zadovoljstvo da sportskoj javnosti Srbije saopšti da je od danas stadion Partizana i pravosnažno ostao u svojini JSD Partizan", navodi se u saopštenju.

Presudom Apelacionog suda u Beogradu, navodi se, preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu od 7. septembra 2017. godine i odbijeni su kao neosnovani svi tužbeni zahtevi tužioca.

"Nakon višegodišnjeg složenog i pravnički izuzetno zahtevnog sudskog spora, koji je započet tužbom protiv JSD Partizan tadašnjeg ministra vojnog Dragana Šutanovca i nosilaca bivše vlasti, zajedničkim predanim i samopregornim radom našeg Pravnog tima, uprave FK i JSD Partizan, izvojevana je velika istorijska pravna pobeda", piše u saopštenju crno-belih.

Dodaje se da je uprava FK Partizan za jedan od osnovnih ciljeva imala povratak svojine nad stadionom.

"Boreći se da, kako je to odavno uspostavljeno, bude pravde pa makar propao svet, znajući da su zakon i pravda na našoj strani, sigurni da oni predjašnji u svojim nečasnim namerama nisu mogli ugroziti pravnu državu, uspeli smo da pokolenjima iza nas ostavimo u amanet svojinu nad svim objektima koji su, Ugovorom o prenosu prava korišćenja na napokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, 19. aprila 1990. godine preneti na JSD Partizan", navodi se.

Fudbalski klub Partizan je izrazio posebnu zahvalnost za razumevanje i podršku "ovim našim sveukupnim nastojanjima aktuelnim reprezentima državne vlasti, čiji je doprinos ovom istorijskom momentu, nemerljiv".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track