DRIL NA KIPRU: Crveno-beli trčali kao nikad pre! Istakao se Jirka (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

FINIŠ BAZIČNOG DELA PRIPREMA

DRIL NA KIPRU: Crveno-beli trčali kao nikad pre! Istakao se Jirka (VIDEO)

Fudbal -

Bažični deo zimskih priprema crveno-belih ulazi u završnu fazu, pa su im ostala još nepuna tri dana boravka u Pafosu.

Posle slobodnog dana, crveno-beli su se danas vratili obavezama prema planu stručnog štaba i prepodnevni trening su odradili po veoma sunčanom vremenu na stadionu "Jeroskipu".

Ovaj put je na programu bilo najviše trčanja otkako su stigli na Kipar, a najmanje rada sa loptom koja je bila prilično prisutna prethodnih dana.

foto: FK Crvena zvezda

Iako je trening trajao sat vremena, nešto kraće nego inače, visok tempo je doprineo novom sticanju neophodne kondicije za predstojeće izazove.

Zagrevanje je i ovaj put poveo kondicioni trener Ivan Vučetić, a posle razgibavanja uz pomoć gumenih traka i istrčavanja kratkih deonica po širini terena do "kapica", usledio je glavni deo rada.

foto: FK Crvena zvezda

Igrači su bili podeljeni u tri grupe i trčali su po osam serija u jakom ritmu između dva kaznena prostora, sa vrlo kratkim, hodajućim pauzama. U ovom segmentu istakao se novajlija Erik Jirka, koji je, činilo se, sa lakoćom prelazio deonice, a i ostali igrači su uspešno ispunili sve zadatke stručnog štaba.

Do kraja treninga su ukupno imali tri ovakva trkačka segmenta, a između su dva puta igrali popularnu ševu koja je trajala oko 10 minuta.

foto: FK Crvena zvezda

Po povratku u hotel „Aleksandar Veliki“ usledio je i rad u teretani, dok će fudbaleri Crvene zvezde na teren opet u popodnevnom terminu.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track