PARTIZANOVA STARA I NOVA VIZIJA: Talenti iz sopstvene omladinske škole stasavaju za prvi tim, crno-beli petoricu poveli na pripreme
Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Najmlađi u crno-belom jatu

PARTIZANOVA STARA I NOVA VIZIJA: Talenti iz sopstvene omladinske škole stasavaju za prvi tim, crno-beli petoricu poveli na pripreme

Fudbal -

Partizanova Omladinska škola godinama već izbacuje veliki broj talentovane dece za prvi tim, a kroz igre u prvom timu Partizana oni napreduju i odlaze u renomirane evropske klubove.

Taj proces traje već preko 30 godina, a i sada struka i rukovodstvo crno-belih su čak i pojačali napore i nastojanja da se prvom timu priključi što veći broj talentovane dece iz sopstvenih redova.

Danas je stručni štab na pripreme poveo petoricu među njima – Armina Đerleka, Svetozara Markovića, Zlatana Šehovića, Strahinju Pavlovića i Filipa Stevanovića.

Đerleka (2000/vezista) i Markovića ( 2000/štoper) je šira fudbalska javnost već imala priliku da upozna, jer su već pri prvom timu i skoro pa standardni prvotimci, dok je Šehović (2000/levi bek) debitovao letos u kvalifikacijama Lige Evrope protiv Rudara, i to odlično, ali je ubrzo zaradio povredu, pauzirao i pred sam kraj polusezone polako se uključio u rad sa prvotimcima, sad mu je prilika da odradi cele pripreme i nametne se šefu Mirkoviću.

Dvojica novih su Stahinja Pavlović (2001/štoper i zadnji vezni) i Filip Stevanović (2002/krilo po levoj strani, iako je dešnjak). Obojica su veliki klupski prospekti, jer poseduju ogromne fudbalske sposobnosti, koje su u mlađim kategorijama već iskazali. Potrebno je da samo prilježnim radom nametnu sebe i eto njih na velikoj fudbaskoj sceni.

Za malog Filipa se već sada u fudbalskim kuloarima govori da je mlađa varijanta Lazara Markovića, čak i da je brži od njega. No, najvažnije od svega je stav kluba da se klincima otvore sva vrata prema prvom timu i da to ubuduće bude bazična klupska politika.

Kurir sport Foto: FK Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track