Nastavak priprema

GOLMANI TRESLI MREŽU: Evo kako je protekao trening Crvene zvezde posle treće pobede u pripremnom periodu (KURIR TV)

Fudbal -

Dan posle utakmice sa Austrijom (3:0) i treće pobede na zimskim pripremama, fudbaleri Crvene zvezde imali su jedan trening i bili su podeljeni u dve grupe.

Igrači Crvene zvezde koji su najviše proveli na terenu u duelu sa timom iz Beča imali su trening u teretani zajedno sa kondicionim trenerom Ivanom Vučetićem.

Sa druge strane, druga, brojnija grupa koja je odigrala 45 minuta i manje, ispraćena kišom izašla je na teren fudbalskog kompleksa hotela „Regnum“, ali vreme za rad i nije bilo toliko loše jer su padavine prestale.

Zagrevanje se sastojalo od trčanja oko terena i potom pas igre uz zamenu mesta, a šef stručnog štaba Vladan Milojević radio je sa izabranicima u tri faze.

Za to vreme je i trening golmana bio vrlo interesantan. Crveno-beli čuvari mreže su pod komandom trenera Dušana Gašića imali zadatak da šutem iz prve pogode gol za mali fudbal bočno postavljen, najpre sa jedne, potom i sa druge strane.

Tako su vežbali i brzinu reakcije i preciznost, uz njihove određene vežbe hvatanja lopte, ali je bilo zanimljivo videti i kako golmani tresu mrežu.

Što se tiče fudbalera, njihova prva faza se odnosila na neizbežnu ševu, dok je druga podrazumevala posed lopte po dubini, na kojoj se najviše insistira tokom priprema, i na Kipru, i u Turskoj. Igrači su uz pomoć džokera imali zadatak da razmene tri-četiri dodavanja.

U trećoj fazi akcenat je bio u igri "pet na pet" na dva gola, takođe uz ograničen broj dodira i insistiranju da lopta ide po dubini. Cilj svih vežbi je jednostavno da se brzim akcijama stigne do protivničkog gola.

Kurir sport Foto: FK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track