LJAJIĆ POGODIO SA KREČA: Srbin nije uspeo sprečiti poraz Antalijaspora
Foto: Profimedia

tursko prvenstvo

LJAJIĆ POGODIO SA KREČA: Srbin nije uspeo sprečiti poraz Antalijaspora

Fudbal -

Antalijaspor je na svom terenu dočekao fudbalere Bešiktaša, a gosti su u 20. kolu prvenstva Turske slavili sa čak 2:6 (0:3).

U prvih pola sata nije bilo golova, ali je odbranu domaće ekipe u 35. minutu otključao Adem Ljajić.

Reprezentativac Srbije je veoma precizno izveo najstrožu kaznu.

Do kraja prvog dela, još dva gola za Bešiktaš, Tokoz i Hačinson su bili strelci u 39. i 43. minutu, za 3:0 u korist gostiju na poluvremenu.

U nastavku je domaćin uzvratio nakon šest minuta preko Dukare, ali je u 67. minutu Dursun pogodio sopstvenu mrežu, pa je Bešiktaš ponovo imao tri gola viška (1:4).

U 81. minutu je teren napustio Ljajić, a u igru je umesto Srbina ušao novajlija Šinđi Kagava, Japanac je u smiraj prelaznog roka stigao iz Borusije Dortmund.

Odmah je pokazao da će biti veliko pojačanje, kako je već u narednom minutu povisio prednost Bešiktaša. Majstorski je izlomio čuvara i po zemlji loptu poslao u bliži ugao protivničkog gola.

Samo tri minuta kasnije, ponovo na scenu stupa Japanac. Ovoga puta postiže fantastičan gol iz slobodnog udarca sa oko 30 metara udaljenosti. Prevario je golmana let lopte, koja nije išla previše brzo, ali je ipak završila u mreži.

Konačan rezultat je u 90. minutu postavio Čiko.

foto: Privatna arhiva

Meč je pratio i sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela. On je bio u društvu Rize Čalambaja, kapitena Bešiktaša iz vremena kada je Mrkela tamo igrao.

foto: Privatna arhiva

Bešiktaš u usponu forme, treći su na tabeli sa 33 boda, tri manje od Galatasaraja i 11 od vodećeg Bašakšehira. Antalija na devetom mestu sa 28 bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track