NOVI GOL JOVIĆA: Ajntraht razbio Šajhtjor, Srbin na čelu liste strelaca Lige Evrope (VIDEO)
Foto: Profimedia

nemci ga slave

NOVI GOL JOVIĆA: Ajntraht razbio Šajhtjor, Srbin na čelu liste strelaca Lige Evrope (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta slavili su u revanš meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Šahtjora na domaćem terenu 4:1 i plasirali se u osminu finala, a velike zasluge za ovaj podvig idu i mladom srpskom napadaču Luki Joviću, strelcu prvog gola

Jović je timu iz Frankfurta doneo vođstvo u 23. minutu, a samo tri minuta kasnije je Aler duplirao prednost nemačkog bundeligaša.

Gol Moraesa u 64. minutu ulio je nadu gostima da će doći do još jednog pogotka čime bi izborili produžetke, ali je Aler u 80. na asistenciju Filipa Kostića uvećao prednost domaćih, koja je golom Rebića u 89. bila još ubedljivija.

Imao je Šahtojor pri zaostatku od 2:1 dve prečke, pa je gol Alera usledio kao kazna za promašaje.

Arsenal je rutinski nadoknadio gol zaostatka protiv BATE Borisova i na revanšu u Londonu slavio sa ubeljdivih 3:0 golovima Mustafija, Sokratisa i autogolom Volkova, a istim rezultatom je Dinamo iz Zagreba potukao na "Maksimiru" Viktoriju iz Plzenja i nadoknadio gubitak iz susreta u Češkoj.

Salcburg je bio ubedljiv protiv Klub Briža i slavio takođe sa 4:0 i nadoknadio zaostatak posle poraza u Belgiji od 2:1, a Zenit je u Rusiji takođe nadokandio isti zaostatak protiv Fenerbahčea i sa 3:1 u revanšu stigao do osmine finala.

Napoli je rutinski sa 2:0 potvrdio klasu protiv Ciriha, Valensija je minimalnom pobedom nad Seltikom takođe otklonila sve dileme oko plasmana u narednu rundu, a Viljareal je posle remija sa Sportingom 1:1 otišao dalje u špansko-portugalskom dvoboju.

Evropsko proleće Dinama posle 49 godina i dalje traje! Zahvaljujući sjajnoj igri i pobedi protiv Viktorije iz Plzenja u revanšu rezultatom 3:0, šampion Hrvatske se plasirao u 1/8 finala Lige Evrope!

Vrlo brzo je domaći tim nadoknadio zaostatak iz prvog meča (Plzenj slavio sa 2:1), pošto je Orsić u 15. minutu pogodio za prednost Dinama.Bila je to akcija o kojoj će se pričati. Peta, propuštanje kroz noge i bomba pomenutog igrača.

Već u 34. minutu bilo je 2:0 za Modre posle gola Dilavera, da bi Petković u 73. postavio konačan rezultat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track