RIKARDO I NIKOLIĆ ZA NADU GROBARA PRED VEČITI DERBI: Ovo je Partizan željan dominacije, golova i pobeda (VIDEO)
Foto: Starsport©

CRNO-BELI NAPADAČI U FORMI

RIKARDO I NIKOLIĆ ZA NADU GROBARA PRED VEČITI DERBI: Ovo je Partizan željan dominacije, golova i pobeda (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Proleter rezultatom od 3:0 u utakmici 23. kola Suprlige, a golove za crno-bele su postigli Nemanja Nikolić u 16. minutu i Rikardo Gomeš u 41. i 45.

− Proleter je u debitantskoj sezoni pokazao da je ekipa za respekt i upravo smo se tako i pripremali. Znali smo da igraju bolje na strani nego kod kuće, da imaju dobre napadače i kod pripreme utakmice smo obratili pažnju na sve. Rezultat je plod rada na terenu i analize, ali smo mogli i ubedljivije.

Sve u Humskoj 1 raduje što se tandem Nikolić - Gomeš raspucao.

− Da, ponovo, i to nas sve raduje. Delujemo kao tim, igramo tako i vidi se šta nam je cilj – pobeda i golovi. Nadam se da ćemo održati ovu konstantnost i nastaviti dalje da golovima i dobrim partijama unosimo radost u crno-belu porodicu. Partizan je otvorio utakmicu brzim golom u 16. minutu igre, da bi potom usledio i crveni karton za goste. Bilo je i dosta žutih kartona sa naše strane. Mislim da je bio potpuno zasluženi crveni karton, jer je Rikardo izborio prednost nad protivničkim igračem i išao sam na golmana.

Nisu samo tri boda vredna Partizanu iz meča sa Proleterom.

− Mi smo ostvarili jedan od ciljeva, a to je da sačuvamo igrače koji imaju po tri žuta kartona, jer nas očekuje najvažnija utakmica, kao što je derbi. Potrebno je bilo da se sačuvaju da ne bismo bili dodatno limitirani na pojedinim pozicijama usled povreda, koje nas nažalost prate.

Proleter je ostao bez isključenog Lambulića neposredno posle Nikolićevog gola.

− Sigurno nam je dao dodatni vetar u leđa, ali mislim da se ništa na terenu ne bi preterano promenilo. Možda bismo još jače ušli u drugi period, gde mislim da niko od nas nije zadovoljan što je mreža mirovala.

Nikolić se slaže da u 2019. Partizan pokazuje drugo lice u odnosu na jesen.

− Slažem se. Potpuno drugačiji Partizan, željan golova, pobeda, dominiranja na terenu i koji više ne poklanja protivniku poluvreme i rezultat.

Sledi večiti derbi...

− Mislima smo sigurno već usmereni ka derbiju. Sama utakmica donosi određenu tenziju i pritisak. Spremaću se kao i do sada, a to znači da neću razmišljati preterano od ponedeljka do petka, jer ne želim time da se opterećujem. Svi smo od malena težili da igramo ove utakmice, tako da jedino sami sebi možemo učiniti medveđu uslugu stvaranjem tenzije. Treba se opustiti i izaći, uživati u ambijentu i nadam se pobedi. Videćemo u subotu posle 90 minuta - kaže Nemanja Nikolić.

Rikardo Gomeš je, kao najbolji strelac Partizana, nastavio da rešeta mreže.

− Ako sklonimo rezultat po strani, imali smo još šansi na utakmici. Drago mi je da sam dao dva gola i želeo sam sve još da „začinim” sa trećim, ali bio je ofsajd, tako da nije na kraju bilo ništa od het-trika. To nije ni važno kad ekipa pobeđuje, već za neki moj lični skor i satisfakciju - kaže Gomeš i dodaje:

- Na početku ove sezone smo svi rekli da nismo tim koji pravi euforiju, ni kad pobeđujemo, niti kad ne daj Bože gubimo. Naš cilj je bio da svaku utakmicu dobijamo do kraja i da na taj način podižemo i publiku i nas. Ove utakmice i ono što pokazujemo su dobra uvertira za večiti derbi. Tu pravila nema…

Sada smo sedam meseci „stariji”, jer treniramo zajedno, upoznali smo šefa i on nas, prošli pripreme zajedno, sve to ima veze. Nemanja i ja se dobro slažemo na terenu, tu su golovi i samim tim nam dobar rezultat daje sigurnost i vetar u leđa, a ako me pitate šta očekujem od derbija, jasno ću reći:

"Očekujem da ja kao napadač, a i moj tim, odigramo utakmicu čvrsto sa karakterom, pobedimo i uzmemo tri boda".

(Partizan.rs, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track