GORAN MILOJEVIĆ ZNA KAKO JE U DERBIJU: Partizan je autsajeder protiv Zvezde!

Brat trenera Zvezde odigrao po sedam derbija za oba rivala

GORAN MILOJEVIĆ ZNA KAKO JE U DERBIJU: Partizan je autsajeder protiv Zvezde!

Fudbal -

Talenat je pokazao u Zvezdi, a klasu noseći dres Partizana. Nekadašnja polutka, klasična "osmica" jugoslovenskog i srpskog fudbala Goran Milojević, pred 159. večiti derbi priča o mogućoj taktici brata Vladana i šansama crno-belih da naprave iznenađenje u subotu na stadionu "Rajko Mitić".

- Ljudi kažu da je obična fraza reći da je derbi uvek neizvestan, ali to je zaista tako. Pa i prošli derbi je dokaz. Zvezda je za javnost bila ozbiljan favorit, kao i sada, a meč se završio remijem - priča za Kurir Goran Milojević.

Šta mogu da očekuju navijači Zvezde od strategije brata Vladana?

- Sa ovim fondom kvalitetnih igrača, atmosferom kod navijača i u klubu, imaju pravo da se nadaju najboljem. Verujem ipak da će odabrati oprez, jer nema razloga da se zaleće.

foto: Starsport©

Kako može Partizan da iznenadi?

- Partizanu je opet dodeljena uloga autsajdera, iako ovog proleća igraju sve bolje. Mislim da će ih to samo dodatno motivisati da odigraju još jednu odličnu utakmicu kao jesenas.

Da li ste vi kao akter derbija uspeli da iznenadite favorita?

- Uh, skoro sam pročitao negde da sam odigrao 14 derbija, sedam za Zvezdu, sedam za Partizan. Mnogo toga je bilo na tim utakmicama. Sećam se debija 1983. godine na kojem sam postigao gol na JNA. Imao sam 18 godina kada mi je trener Milovan Đorić ukazao šansu zajedno sa Žarkom Đurovićem. Obojica smo dali po gol, a ja glavom posle centaršuta Rajka Janjanina. Partizan je imao šampionski sastav s pokojnim Draganom Manceom, pobedili su tada 3:2.

U kakvoj vam je uspomeni debi za Partizan u derbiju, kako su vas dočekali navijači Zvezde?

- Pobedili smo 1:0, ali ja sam odigrao loše, pa me je Moca Vukotić zamenio u drugom poluvremenu. Nisam imao problema sa navijačima, ne sećam se da me vređali - zaključio je Milojević.

Piksijev šut sa 40 metara još pamtim Koje pobede pamtite? - Pamtim mečeve, ali ne zbog pobeda. Sećam se dobro mečeva sa Zvezdom, kada je Piksi dao gol iz kornera (2:3) i kada je Piksiju poništen gol sa 40 metara (1:1). Na drugoj strani, ostale su mi upečatljive dve utakmice: u prvenstvu koju je sudija Šipka odlučio u korist Zvezde (1:0) i revanš u Kupu na Marakani, kada je Vokri pogodio za remi (1:1) i mi kasnije osvojili trofej.

foto: Dragan Kadić

Da sam bio golman, Dika bi morao na klupu Zašto ste se iz Zvezde preselili u Partizan 1988. godine?

- Bilo je tu dosta spornih stvari, ne bih da se prisećam svega jer više to nije ni bitno. Zadovoljan sam kakvu sam karijeru imao u oba kluba.

Zašto ste kod crveno-belih mnogo lutali po pozicijama, dok ste u Partizanu bili isključivo vezni?

- U matičnom klubu sam promenio skoro sve pozicije. Volim da kažem u šali da me nisu stavljali samo na golmansku poziciju da ne bih iz tima isterao mog kuma Stevana Diku Stojanovića. Da su me stavili na gol, Dika bi morao na klupu.

foto: Dado Đilas

Kurir sport / D. Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track