SAŠA ILIĆ UPRAVI PARTIZANA: Objavite koliki je dug, dajte mi autonomiju i biću novi direktor!
Foto: Beta

hoće jasnu situaciju

SAŠA ILIĆ UPRAVI PARTIZANA: Objavite koliki je dug, dajte mi autonomiju i biću novi direktor!

Fudbal -

U pregovorima sa rukovodstvom kluba legendarni fudbaler tražio da nezavisna revizorska kuća pročešlja finansijske knjige

Saša Ilić spreman je da postane novi sportski direktor Partizana, ali samo pod uslovima koje je rekao generalnom direktoru crno-belih Milošu Vazuri.

Legenda kluba iz Humske bi ako se svi njegovi zahtevi prihvate potpisao ugovor na tri godine i kao prvi zadatak imao imenovanje novog trenera. Saša Ilić je bez ustezanja upravi rekao šta očekuje od njih ukoliko ga žele za prvog operativca - jasnu strategiju u budućem radu sportskog sektora, transparentnost u podacima, budžetu, uloženom i utrošenom novcu.

foto: Beta

- Saša Ilić je razgovarao sa Vazurom oko postavljanja na funkciju sportskog direktora. Nije bilo okolišanja. Ilić želi da se tačno odrede njegove ingerencije i sve stavi na papir. Posebno je insistirao na objavljivanju ukupnog duga kluba u javnosti od strane nezavisne revizorske kuće, autonomnosti u radu i transparentnosti u poslovanju - rekao je dobro obavešteni izvor Kurira iz Humske.

Rukovodstvo Partizana spremno je da prihvati sve Ilićeve zahteve, sem onoga o objavljivanju duga. U ranijim obraćanjima medijima čelnici crno-belih iznosili su različite podatke, ponekad i kontradiktorne podatke, pa se spekulisalo o tome da li je dug 15 ili 20 miliona evra. Nezvanično, ako je verovati kuloarima i pričama ljudi iz opozicije, dug Partizana iznosi oko 30 miliona evra, ali uprava nikada nije potvrdila, niti demantovala taj podatak.

Izostali na Voždovcu Tošiću i Stojkoviću se mnogo duguje Ono što bode oči navijačima Partizana jeste odsustvo dvojice najboljih i najplaćenijih fudbalera Zorana Tošića i Vladimira Stojkovića sa utakmice protiv Voždovca. Javna je tajna da se obojici duguje veliki novac, odnosno najmanje nekoliko mesečnih plata. Sa druge strane, klub ovog meseca čeka i monitoring UEFA, odnosno isplata dugova prema bivšim igračima, kako bi mogli da dobiju licencu i igraju Evropu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track