Najnovije vesti

KAKO JE LEGENDARNI ČKALJA PRE SKORO 50 GODINA PREDVIDEO SADAŠNJE STANJE SRPSKOG FUDBALA: Miodrag Petrović u skeču najavio propast velikana! A, tada je svima bilo smešno! (VIDEO)
Foto: Printskrin Youtube

NIKO MU NIJE VEROVAO

KAKO JE LEGENDARNI ČKALJA PRE SKORO 50 GODINA PREDVIDEO SADAŠNJE STANJE SRPSKOG FUDBALA: Miodrag Petrović u skeču najavio propast velikana! A, tada je svima bilo smešno! (VIDEO)

Fudbal

Jedan od najboljih jugoslovenskih i srpskih komičara svih vremena Miodrag Petrović - Čkalja izveo je u novogodišnjoj noći 1971. godine skeč koji je tada sve nasmejao.

Čkalja je glumio fudbalskog menadžera koji je pokušao tadašnjem treneru Crvene zvezde Miljanu Miljaniću da proda igrača, a takođe je i našao udavaču za Dragana Džajića, kako bi ovaj igrao bolje.

Šok terapija u Partizanu dala je rezultat, Napredak je pobeđen u Kupu, a kvota da će i Spartak od 15.00 biti savladan bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,92. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Spartak.

Iako skeč i danas izaziva smeh, ne možemo da se otmemo utisku da je popularni glumac pre 44 godine do detalja predvideo propast srpskog fudbala. Posebno je predvideo činjenicu da naši najbolji klubovi dovode nepoznate i neafirmisane igrače. Često se dešava da treneri i čelnici klubova nikada nisu ni videli na delu igrača kojeg kupuju, a pri tom ga pretplate i uđu u velike dugove. Iz svih tih razloga, naši klubovi iz godine u godinu imaju sve veći zaostatak za Evropom.

"Uzmi salvet i piši. Našao sam ti beka. Mislim da je igrao u Velikom Šiljegovcu i Globoderu. Pitaj ove iz Velike Plane i Markovca, oni ga znaju. S njim možeš da rešiš prvenstvo, časna reč. Bek, odličan vezni igrač, a može da igra i u navali. Jer, ti nemaš ni odbranu, ni navalu, ni veznog igrača. Ne znam tačno, mislim da ima oko 42 godine. Mator? Što, treba da trči? Natrčao se on dosta. Neka on smiruje igru. E, pa sad, ne znam kada mogu da ga dovedem. Dobio je unuče preključe, pa kad se istrezni ja ću da ga dovedem. E, Miljane, slušaj, našao sam udavaču za Džaju. Ovi pre mene kažu da nije loša. Ako se meni svidi, i njemu će da se svidi. Da rešimo to pitanje, pa nek počne čovek jedanput da igra lepo. Miljane, javljaj se na telefon. Dok ja ne drmnem telefon vi izgubite dva boda", ispričao je 1. januara 1971. godine Miodrag Petrović Čkalja.

Kurir sport

Foto: Printscreen 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...