TEŽAK INCIDENT

SKANDAL NA GOSTOVANJU ORLOVA U LISABONU: Čuveni selektor Portugala pesnicom u glavu udario srpskog fudbalera usred meča! (VIDEO)

Fudbal -

Reprezentacija Srbije (od osamostaljenja) odigrala je četiri meča sa Portugalom.

Duel u ponedeljak u Lisabonu biće im peti susret.

I sve prethodne odigrali su takođe u kvalifikacijama za evropska prvenstva, i to za 2008. i 2016.

Godine 2007. dva puta su remizirali 1:1, a pre četiri godine Portugalci su oba puta pobedili 2:1.

U oba slučaja je Portugal prolazio dalje, a Srbija ne.

Od svega, međutim, kao najjači utisak ostao je incident sa utakmice odigrane na stadionu "Žoao Alvalade" u Lisabonu, 12. septembra 2007.

Tadašnji selektor Portugala, čuveni brazilski stručnjak Luiz Felipe Skolari, izazvao je neviđeni incident - usred meča je pesnicom u glavu udario reprezentativca Srbije Ivicu Dragutinovića!

foto: Printskrin

"Ja sam se raspravljao sa Kvarežmom, jer nam nisu vratili loptu kad smo je namerno izbacili iz igre, a on me je udario", objašnjavao je tada Dragutinović, koji je dobio crveni karton zbog kasnije burne reakcije.

"Ovo što je Skolari uradio je skandal. Trener treba da daje primer igračima. Znam da ni moja reakcija nije bila primerena, ali nisam zaslužio isključenje", dodao je Dragutinović.

Nije Dragutinović jedini bio šokiran Skolarijevim ponašanjem. Bili su svi u taboru "orlova", uključujući i selektora Havijera Klementea.

"Ne mogu da verujem da to uradi trener koji je bio svetski prvak! Ako ovakve stvari ne može da podnese, neka promeni profesiju", grmeo je Klemente.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track