SADA JE JUNAK SRBIJE, A BILO  MU JE TEŠKO NA POČETKU Majka je plakala, i oca je jako bolelo, ali sam im rekao: Ako me ne pustite u Zvezdu, pobeći ću od kuće! (VIDEO)
Foto: AP

PATIO ZBOG CRVENO-BELIH

SADA JE JUNAK SRBIJE, A BILO MU JE TEŠKO NA POČETKU Majka je plakala, i oca je jako bolelo, ali sam im rekao: Ako me ne pustite u Zvezdu, pobeći ću od kuće! (VIDEO)

Fudbal -

Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović govorio je za španske medije o početku karijere.

Dmitrović je blistao u remiju Srbije sa Nemačkom minule srede u Volfsburgu (1:1) u prijateljskom meču, pa je "El Mundo Deportivo" požurio da napravi veliki intervju sa čuvarom mreže Eibara.

Rođen u Subotici, Dmitrović je kao mlad morao da napusti roditeljsku kuću, jer ga je zvala Crvena zvezda.

"Kada smo išli na razgovor u Zvezdu, majka je bez prestanka plakala. Ja sam znao da ću otići u Zvezdu, jer sam samo to želeo. Rekao sam roditeljima da ću, ako me ne puste, pobeći od kuće", priseća se 27-godišnji golman i dodaje:

"Otac me je podržavao, ali mu je bilo teško što mu sin odlazi od kuće sa 15 godina. Majka se ipak više potresla, što je i normalno".

Nije mu bilo lako kad se odvojio od porodice.

"Bio sam dete, a već tada skroz promenio način života. Naučio sam da perem, usisavam... Jednom rečju, da brinem o sebi", kaže Dmitrović.

Prošao je Zvezdinu školu, ali nije dobio priliku da debituje za prvi tim.

"Patio sam zbog toga", nastavlja Dmitrović.

Put ga je vodio u Ujpešt, Čarlton, Alkorkon, sve dok 2017. nije stigao u Eibar.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track