BALKANSKI MENTALITET: Mladen Krstajić ne ume da pobedi, Orlovi povedu, pa stanu
Foto: Starsport©

ubija statistika

BALKANSKI MENTALITET: Mladen Krstajić ne ume da pobedi, Orlovi povedu, pa stanu

Fudbal -

Selektor "orlova" prokockao vođstvo na utakmicama protiv Švajcarske, Rumunije i Portugala, kao i u prijateljskom susretu s Nemačkom

Mladen Krstajić nije razočarao kao selektor Srbije u meču protiv Portugala, ali je još jednom potvrdio svoju boljku - da ne ume da pobedi posle vođstva. Utakmica u Lisabonu potvrdila je tu činjenicu.

Fudbaleri Srbije su u važnim utakmicama protiv Švajcarske na SP u Rusiji (1:2), protiv Rumunije u Ligi nacija (2:2) i pre nekoliko dana protiv Portugala u kvalifikacijama za EP prosuli vođstvo.

foto: Nemanja Nikolić

Kada se na to nadoveže i prijateljski meč s Nemačkom, gde su "orlovi" takođe poveli, pa onda spasavali živu glavu, očigledno je da je problem evidentan. Četiri puta je reprezentacija vodila, posle toga Krstajić je izvukao tri remija i jedan poraz.

Selektor Srbije Mladen Krstajić upisao je 17 utakmica na klupi reprezentacije u kojima je samostalno vodio državni tim - dva meča s prefiksom v. d., protiv Kine i Južne Koreje krajem 2017, i 15 kao zvanični selektor "orlova".

U tim zvaničnim utakmicama bilans Mladena Krstajića nije loš. Zabeležio je sedam pobeda, četiri remija i četiri poraza, plus pobedio je Kineze i igrao nerešeno s Korejcima.

Svi Krstajićevi propusti

Srbija - Švajcarska 1:2 (1:0) Datum: 22. jun 2018. Strelci: Mitrović 5 - Džaka 52, Šaćiri 90. Takmičenje: grupna faza SP u Rusiji

Srbija - Rumunija 2:2 (1:0) Datum: 10. septembar 2018. Strelci: Mitrović 26, 63 - Stančiju 48. p, Tukudean 68. Takmičenje: Liga nacija

Nemačka - Srbija 1:1 (0:1) Datum: 20. mart 2019. Strelci: Gerecka 69 - Jović 12. Takmičenje: prijateljska

Portugal - Srbija 1:1 (1:1) Datum: 25. mart 2019. Strelci: Danilo 42 - Tadić 7. p Takmičenje: kvalifikacije za EP

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track